Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

NORD gaat de grootte van één van zijn twee Poolse productielocaties bijna verdrievoudigen.

Het betreft de fabriek in Wiechlice, West-Polen. Hier wordt onder andere de innovatieve IE5+ motor geproduceerd. Naast uitbreiding van de bestaande fabriekshal, wordt een nieuw geothermisch systeem geïnstalleerd. 

Na Nowa Sól is Wiechlice in West-Polen de tweede productielocatie van NORD DRIVESYSTEMS in Polen. De fabriek is pas sinds 2019 in bedrijf, maar de behoefte aan meer productiecapaciteit eist nu al meer ruimte op. Daarom wordt de fabriek uitgebreid. De bestaande fabriekshal wordt aan twee kanten uitgebouwd. Dit zal de huidige oppervlakte bijna verdrievoudigen van 11.000 m2 naar 32.000 m2. 'De vraag naar de IE5+ motor en andere elektromotoren neemt alleen maar toe en dit maakt deze uitbreiding noodzakelijk', verklaart Jörg Niermann, Hoofd Marketing bij NORD. 

De bouw is in april 2023 begonnen en de opening wordt verwacht in het tweede kwartaal van 2024. Momenteel worden er op de locatie 10.000 motoren per week geproduceerd. Na de uitbreiding is het de bedoeling dat de productie verdrievoudigd wordt. Het personeelsbestand van momenteel 220 medewerkers zal eveneens aanzienlijk groeien. 

Hier wordt de IE5+ synchroonmotor geproduceerd 

Binnen het internationale productieverband van NORD is de fabriek in Wiechlice van bijzonder belang. Hier wordt de IE5+ synchroonmotor geproduceerd. De motor wordt gekenmerkt door een zeer hoge energie- efficiëntie die zelfs de hoogst gedefinieerde IE5-efficiëntieklasse overtreft. Tevens worden er andere motoren in groottes tussen 63 en 160 geproduceerd op de locatie die 100 kilometer van de Duitse grens ligt. Ook de stator wordt op deze locatie geproduceerd, waarbij de wikkeling volledig automatisch op twee productielijnen wordt vervaardigd. 

De medewerkers in Wiechlice zijn hooggekwalificeerd en de productiefaciliteiten voldoen aan de laatste eisen. 'Op het gebied van automatisch wikkelen lopen we voorop', benadrukt Niermann, 'Momenteel is dit nog geen industrie-brede standaard.'

CO2-vrije verwarming met geothermische energie 

Tijdens de bouwwerkzaamheden zal een ander innovatief project worden uitgevoerd: de installatie van een geothermisch systeem. Via in totaal 52 boorgaten - elk tot 250 meter diep - zal warmte aan de aarde worden onttrokken die vervolgens kan worden gebruikt voor CO2-vrije verwarming van de fabriekshallen.

'Vanuit geologisch oogpunt zijn de gebouwen in Wiechlice uitermate geschikt voor het toepassen van geothermische energie', zegt Jörg Niermann. 'Als waardegericht familiebedrijf beschouwen we duurzaamheid als een belangrijk onderdeel van onze bedrijfsverantwoordelijkheid, en hier zien we een goede mogelijkheid om onze bedrijfsvoetafdruk verder te verkleinen.'

www.nord.com

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina