Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Steeds meer geautomatiseerde industriële en commerciële gebouwen maken gebruik van zuurstofreductiesystemen als essentieel onderdeel van hun activiteiten.

De nieuwe luchtdichte RP150 snellooppoort van ASSA ABLOY Entrance Systems speelt perfect in op de vele eisen van dergelijke systemen en biedt bewezen veiligere en efficiëntere verkeersstromen. Een ultramoderne brandbeveiligingsoplossing met een hoog veiligheidsniveau voor geautomatiseerde werk- en opslagomgevingen.

Oxygen Reduction System

Zuurstofreductiesystemen (ZRS) of Oxygen Reduction Systems (ORS) werden voor het eerst ontwikkeld als werkzaam alternatief voor traditionele, passieve brandbeveiligingssystemen. Vandaag zijn ze alom tegenwoordig in magazijnen, opslag- en materiaalverwerkingsfaciliteiten waar allerlei materialen en producten dicht bij elkaar worden opgeslagen. ORS verlagen het zuurstofgehalte in de lucht om te voorkomen dat een brand uitbreekt en zich verspreidt in een afgesloten ruimte. In tegenstelling tot conventionele brandbeveiligingssystemen, die pas reageren nadat een brand is begonnen, biedt ORS een actieve brandpreventie. Deze systemen vereisen wel voortdurend onderhoud en toezicht én kampen met tal van uitdagingen ...

Snellooppoorten als actieve brandpreventie

Schommelingen in luchtstroom, vochtigheid, druk en ruimtetemperatuur kunnen allemaal het brandrisico verhogen en de veiligheid van mensen, machines, apparatuur en producten in gevaar brengen. ORS moeten dus meegaan met de steeds veranderende regelgeving om als actieve brandpreventie te kunnen ingezet worden. De nieuwe ASSA ABLOY RP150 is een eenvoudig te integreren snelrolpoort die voldoet aan de vele eisen van ORS in geautomatiseerde industriële en commerciële gebouwen. Deze luchtdichte poort optimaliseert de werkvloer en verhoogt de efficiëntie van het magazijn, terwijl ze ook de nodige brandbeveiliging biedt. Want de veiligheid van werknemers moet altijd de hoogste prioriteit hebben.

Veiligheid, efficiëntie en automatisering

De ASSA ABLOY RP150 is een compacte toegangsoplossing voor geautomatiseerde productieopstellingen met een hoge snelheid en korte cyclustijden die de productstroom en de procesproductiviteit verhoogt. Deze duurzame snellooppoort garandeert ook de luchtdichtheid, wat leidt tot een lage concentratie van zuurstof om te voorkomen dat brand in een gesloten ruimte ontstaat en zich uitbreidt. Dankzij het minimale aantal onderdelen is het onderhoud eenvoudig en is er minder stilstand nodig voor een efficiënt magazijn. Kortom, deze poort heeft nu al bewezen de verkeersstromen te verbeteren, zonder afbreuk te doen aan de brandveiligheid of efficiëntie.

Meer info vindt u op: www.assaabloyentrance.be

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina