Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Cosel kondigde de toevoeging aan van een 3000W AC/DC gesloten voeding met een instelbare uitgangsspanning van 100VDC tot 350VDC voor industriële toepassingen die een snelle respons op uitgangsspanning vereisen.

De FETA3000BC is ontworpen met COSEL's geavanceerde ingebouwde digitale microprocessortechnologie en bevat actieve stroomdeling, waardoor het eenvoudig is om tot tien units parallel te schakelen voor extra vermogen of redundantie.

Voor een hoge efficiëntie bevat de FETA3000BC een actief filter en maakt hij gebruik van een fullbridge topologie met faseverschuiving die een efficiëntieniveau tot 93% biedt. Voor veeleisende industriële toepassingen biedt het hightech ontwerp van de FETA3000BC een hoge reactiesnelheid op aanpassingen van de uitgangsspanning over het volledige bereik.

Vergelijkbaar met de envelop tracking-technologie die wordt gebruikt in vermogensversterkers, vereisen industriële toepassingen zoals laser, plasmaverwerking en industriële verwarming dat de uitgangsspanning van hun voedingen snel wordt aangepast binnen het bereik van 100VDC tot 350VDC in minder dan 2 milliseconden om een nauwkeurige spanning te leveren aan het uitzendende element. Dit vereist een zeer strakke, specifieke vermogensregeling en dankzij COSEL's eigen snelle responstechnologie is de responstijd van de FETA3000BC over het volledige uitgangsspanningsbereik slechts 1,5 milliseconde, waardoor een hoog prestatieniveau van de uiteindelijke apparatuur wordt gegarandeerd.

Met een ingangsspanningsbereik van 170 tot 264 VAC levert de FETA3000BC-250 een nominale uitgangsspanning van 250 VDC, instelbaar van 180 VDC tot 350 VDC met behulp van de ingebouwde potentiometer, of 100 VDC tot 350 VDC bij gebruik van de trimfunctie voor analoge regeling die beschikbaar is op de interfaceconnector. De nominale uitgangsstroom is 12 A en de efficiëntie is maximaal 93% bij een ingang van 230VAC.

De FETA3000BC-serie maakt gebruik van COSEL's digitale microprocessortechnologie en integreert een zeer geavanceerde spannings- en stroombalansregeling. Dit vereenvoudigt de taak van systeemintegrators bij het parallel of in serie schakelen van units. De technologie maakt het mogelijk om tot tien units parallel te schakelen zonder andere externe componenten toe te voegen. De geavanceerde digitale regeling regelt ook op een slimme manier de schakelparameters om de efficiëntie te optimaliseren en zo het energieverbruik te verlagen.

Om het hoorbare geluid te verminderen is de FETA3000BC-serie uitgerust met een thermisch geregelde ventilator waarvan de snelheid automatisch wordt aangepast om de koeling te optimaliseren op basis van de actuele behoeften.

De FETA3000BC bevat stroombegrenzingsschakelingen, overstroom- en overspanningsbeveiliging en thermische beveiliging. Power Good- en Alarmsignalen zijn beschikbaar via het interfacepaneel en de status hiervan wordt aangegeven door een LED. De unit kan op afstand worden bediend via een RC-pen.

De FETA3000BC-serie is bedoeld voor gebruik in industriële omgevingen en kan werken binnen een temperatuurbereik van -10 tot +70C, 20 - 90% relatieve vochtigheid (niet condenserend) en een maximale hoogte van 3000m. Afhankelijk van de koelings- en assemblagemethode kan een vermogensderating van toepassing zijn.

De FETA3000BC bevat een ingangsfilter en voldoet aan FCC Deel 15-A, CISPR32-A, EN55032-A, VCCI-A. In gevallen waar een hoger niveau van geleide ruisonderdrukking vereist is, raadt COSEL het gebruik van het NAC-20-472 filter aan. De voeding heeft een ingang naar uitgang isolatie van 3.000VAC, ingang naar aarde (FG) van 2.000VAC en uitgang naar aarde (FG) van 2.000VAC. De voeding heeft een UL62368-1, C-UL (CSA62368-1) en EN62368-1 veiligheidsgoedkeuring.

De FETA3000BC is ontworpen voor geïntegreerde industriële toepassingen in 1U-hoogte, meet 102 x 41 x 340 mm [4,02 x 1,61 x 13,39 inch] (BxHxD) en weegt maximaal 2,3 kg.

De FETA3000BC is geschikt voor een groot aantal industriële toepassingen, waaronder meet- en analyseapparatuur, gereedschapsmachines, halfgeleiderproductieapparatuur, acculaders en vermogensversterkers. De voedingen voldoen aan de RoHS-richtlijn en zijn CE- en UKCA-gemarkeerd in overeenstemming met de laagspanningsrichtlijn.


https://www.coseleurope.eu/Products/AC-DC/FETA

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina