Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Wetenschapswatcher Hetty Helsmoortel maakt een stand van zaken op.

Wat was het meest fascinerende science nieuws van het afgelopen jaar? Je ontdekt het in haar nieuwe theaterspecial ‘Missie 2023’, een jaaroverzicht dat het publiek zowel vermaakt als verrijkt.

De show gaat op 10 november 2023 in première in Schouwburg NTG in Gent.

Een nieuw jaar, een nieuwe missie! Wetenschapswatcher Hetty Helsmoortel blikt in haar gloednieuwe show voor de derde keer op rij terug op het belangrijkste wetenschaps- en technologienieuws van het voorbije jaar.

Na twee succesvolle theaterspecials vol sprankels humor en emotie, is ook Missie 2023 een straffe voorstelling die je slimmer en gelukkiger de wereld instuurt. Helsmoortel verkent enkele van de meest intrigerende vraagstukken die de wetenschappelijke wereld in 2023 hebben beheerst.

Wat doen we als plots 99% van onze theorieën over het universum niet blijkt te kloppen? Komt de uitgestorven dodo weer tot leven? Hoe gaan we om met gevallen helden in de wetenschap? Kan Artificiële Intelligentie een theatervoorstelling schrijven? En hoe laat je 25 jaar aan onderzoek verloren gaan? (Door de diepvries uit te schakelen omwille van storend gebiep.)

Dat, en véél meer, kom je te weten in Missie 2023. Helsmoortel vertelt zoals steeds bevlogen, helder en verrijkend. Ze kluistert toeschouwers zonder enige moeite dik anderhalf uur muisstil aan hun theaterstoel. En tussendoor mag er al eens gelachen worden.

Artificiële intelligentie

Eén ding dat alomtegenwoordig was het afgelopen jaar, was (en is) Artificiële Intelligentie (AI). Het was voor Helsmoortel dan ook niet meer dan logisch om er voor deze show mee te experimenteren.

De affichefoto van Missie 2023 werd ontworpen met behulp van generatieve AI die tekst in beelden kan omzetten, waarbij met veel kennis van zaken allerlei parameters werden geoptimaliseerd om tot het beste resultaat te komen.

Hiervoor werd samengewerkt met AI-artist Xander Steenbrugge en grafisch ontwerper Wim De Dobbeleer. De manuele manuren bleven cruciaal. Al zaten de grafische skills niet in 'het penseel hanteren', maar in het spelen met prompts en het uittesten van verschillende settings binnen het systeem.

Nerdland

Hetty Helsmoortel maakt samen met Lieven Scheire de Nerdland podcast en is auteur van verschillende bestsellers. In juni 2023 releasete ze nog ‘Chemie’ via Nerdland/Borgerhoff & Lamberigts. Samen met Lieven Scheire host ze op 27 december 2023 (tijdens de kerstvakantie) de familieshow 'Nerdland voor Kleine Nerds' in de Lotto Arena. 

Meer info & tickets via: www.hettyhelsmoortel.be

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina