Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Dingen hoeven niet altijd duur te zijn. Dit geldt niet alleen voor levensmiddelen, maar ook voor kabelrupsen.

De eenvoudigste producten kosten vaak niet alleen het minst, maar vertegenwoordigen ook de beste techniek igus heeft nu de snapchain 2.0 speciaal ontwikkeld voor spanningsarme en platte kabelpakketten. Het energietoevoersysteem bestaat uit slechts één zijschakel, waaraan kabels met kabelbinders kunnen worden vastgezet. Het is volledig gemaakt van recyclaat, dus een duurzame oplossing.

In kassa- en ladesystemen, kantoormeubelen en zelfs speelautomaten is nauwelijks ruimte voor een betrouwbare stroomtoevoer naar kabels. Om dit probleem te verhelpen heeft igus 20 jaar geleden de snapchain ontwikkeld.

Deze bestaat uit slechts één zijschakel, waaraan de kabels zijn bevestigd en in een gedefinieerde buigradius worden geleid. Het past in de kleinste ruimtes en heeft zichzelf bewezen in duizenden toepassingen wereldwijd. Nu heeft igus de snapchain verfijnd.

'We willen onze klanten nog meer flexibiliteit geven bij de confectionering van kabelrupsen. Daarom hebben we het ontwerp aangepast, zodat de kabels nu eenvoudig kunnen worden vastgezet met standaard kabelbinders', legt Kira Weller, productmanager kabelrupsen bij igus, uit. De kabelbinder wordt eenvoudig in de zijschakel gestoken, om het kabelpakket heen geleid en gesloten.

Een ander bijzonder kenmerk van de snapchain 2.0 is dat de standaardversie is gemaakt van het igumid CG-recyclingmateriaal.

Van oud naar nieuw

Het igumid CG materiaal is volledig afkomstig van gerecyclede kabelrupsen. Als onderdeel van het Chainge-programma neemt igus sinds 2019 gebruikte kabelrupsen terug, ongeacht wie de fabrikant is. Het materiaal wordt vervolgens gesorteerd op type, gereinigd en in een enkel proces teruggebracht naar nieuwe kwaliteit.

Het materiaal wordt dan igumid CG, dat sinds het voorjaar van 2022 met succes wordt gebruikt in de serie E2.1 kabelrupsen. Talrijke testseries in het 3.800 vierkante meter grote eigen laboratorium op de igus-locatie in Keulen hebben haar trekkracht en breekmoment bevestigd. 

De kabelrupsen van gerecycled materiaal leveren een waardevolle bijdrage aan het besparen van grondstoffen en bevorderen de circulaire economie. Volgens de Milieuproductverklaring zorgt deze duurzame grondstofkringloop ook voor een CO2-reductie van 28%.

'De snapchain 2.0 is een kostenbesparend totaalpakket. Het biedt onze klanten een product dat betrouwbaar, duurzaam en snel te monteren is. Het is de tweede serie kabelrupsen die we standaard maken van ons gerecyclede materiaal. Aan het einde van zijn levensduur kan het ook volledig worden gerecycled', zegt Weller.

Lees meer over de snapchain 2.0 op: https://www.igus.be/info/snapchain-2-0?C=BE&L=nl

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina