Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Door de snelle opkomst van het handmatige laserlassen in de metaalverwerkende industrie blijkt er ook een grote vraag bij klanten te zijn naar geautomatiseerde systemen.

Om deze reden hebben Lazrz,  Yaskawa Benelux en RoboFlex de handen ineen geslagen om een gerobotiseerde laserlascel te ontwikkelen die eenvoudig geïmplementeerd kan worden.

Met dit concept richten bovenstaande bedrijven zich op de plaatverwerkende industrie. In veel plaatverwerkende bedrijven wordt met grote interesse gekeken naar de mogelijkheden van het handmatig laserlassen.  

Voor de uitvoering van repeterende laswerkzaamheden is er door de voordelen van laserlassen ook vraag ontstaan naar gerobotiseerde systemen. Daarnaast is de veiligheid voor de medewerkers een belangrijk thema bij laserlassen, dit kan bij de nieuwe laserlascel worden gegarandeerd door een volledig afgeschermde installatie die voldoet aan de CE richtlijnen.

Om op deze vragen in te spelen zal van 10 – 12 oktober 2023 de laserlascel op de stand van Yaskawa Benelux op de Metavak geïntroduceerd worden. Hiermee zijn zij de eerste aanbieder van een dergelijk systeem op de Nederlandse markt.

Kostenbesparing

Laserlassen heeft een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van booglasprocessen. Een belangrijk voordeel is de hoge lassnelheden die met de laser gehaald kunnen worden. Ook zal het smeltbad kleiner zijn in afmeting. Door beide factoren is de totale warmte-inbreng in het materiaal aanzienlijk lager dan bij booglasprocessen wat resulteert in minder vervorming. De kostenbesparing wordt dan ook niet alleen gehaald uit de kortere lasduur. De tijd die benodigd is voor de nabewerking is met laserlassen ook  aanmerkelijk lager. 

Schaalbaar

De lascel die op de Metavak te zien zal zijn is geschikt voor kleine werkstukken.

Het concept is echter  schaalbaar zodat de ervaring met het getoonde model ook toegepast kan worden op lascellen voor grotere werkstukken.

www.yaskawa.nl

www.roboflex.nl

www.lazrz.com

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina