Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Een nieuwe overbrengverhouding 12:1 is nu beschikbaar in de Economy PII Serie van Apex Dynamics.

Apex Dynamics, een toonaangevende speler op het gebied van reductoren, breidt zijn assortiment uit met een 12:1 overbrengverhouding in de Economy PII Serie.

Dit markeert de 16e beschikbare overbrengverhouding voor de standaardserie en de 24e voor de PGII variant. Hoewel dit wellicht niet voor alle toepassingen van belang is, biedt het nieuwe aanbod aanzienlijke voordelen.

In dit artikel bespreken we de PII Serie en belichten we de situaties waarin de 12:1 overbrengverhouding van pas kan komen.

Reductoren met 12:1 overbrengverhouding

Apex Dynamics heeft het gehele assortiment van de Economy PII Serie, zowel in rechte als haakse uitvoeringen, uitgerust met een 12:1 overbrengverhouding. Deze serie omvat de volgende modellen:

  • PEII: De meest gangbare variant met een ronde B14 flens
  • PGII: Identiek aan PEII, maar met enkele kleine maatvoeringsverschillen en een ronde B14 flens
  • PAII: Maatvoering vergelijkbaar met de AB serie, voorzien van een vierkante B5 flens
  • PSII: Variant van PAII, met subtiele maatvoeringsaanpassingen en een vierkante B14 flens
  • PN: Maatvoering conform NEMA-standaarden, met een vierkante B5 flens
  • PD: Voldoet aan de ISO9409 maatvoering
  • PL: De uitgaande zijde is geschikt voor een tandriempulley.

P2 serie

Waarom een overbrengverhouding van 12:1?

Je zou je kunnen afvragen waarom we, gezien het reeds uitgebreide assortiment met overbrengverhoudingen van 3, 4, 5, 7, 10, 15, 16, 20, 25, 30, 35, 40, 50, 70 en 100 (en zelfs 120, 160, 200, 280, 350, 500, 700 en 1000 voor de PGII serie), nog een extra verhouding zouden toevoegen. Waarom is een verhouding tussen 10 en 15 relevant?

De 12:1 overbrengverhouding blijkt zeer nuttig in specifieke toepassingen waar afrondingsverschillen bij continu draaiende systemen moeten worden vermeden. Het voordeel van deze verhouding is dat 360 graden exact deelbaar is door 12, wat resulteert in een geheel getal: 360 / 12 = 30 graden. Deze veelvuldig gebruikte wiskundige hoek, samen met 60 en 90 graden, maakt de 12:1 verhouding handig in diverse scenario's. Bovendien staat deze ratio bekend als een van de meest robuuste overbrengverhoudingen.

Tandwielen Overbrengverhouding

Wil je meer weten over het belang van de overbrengverhouding bij reductoren of de levering ervan? We helpen je graag verder! Voor meer informatie kun je opnemen via sales@apexdyna.nl of bekijk onze website.

 

 

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina