Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Onderneemster Kim Aerts van het automatiseringsbedrijf KoMotion heeft de Automation Magazine Award 2023 gewonnen.

De Automation Magazine Award is een jaarlijkse onderscheiding uitgereikt door de beroepsfederatie InduMotion vzw en de redactieraad van het vakblad Automation Magazine aan een persoon, bedrijf, kennisinstelling of organisatie die zich inzet voor techniek en wetenschap in het algemeen, en/of zich verdienstelijk maakt in de sector van de aandrijftechnieken (hydraulisch, pneumatisch, mechanisch en elektrisch) en de industriële automatisering in het bijzonder.

Automation Magazine is in België het grootste vakblad over automatisering voor technici en ingenieurs. 

Eerdere laureaten van deze prijs waren onder meer televisiewetenschapper Lieven Scheire, Robotland-eigenaar Luc Van Thillo, techfashion designer Jasna Rokegem en het Agoria Solar Team.

Kim Aerts werd gekozen uit een groot aantal nominaties omdat deze jonge onderneemster al een bijzonder succesvolle carrière achter de rug heeft. Ze ontving de Award - een robottrofee gemaakt van recyclagemateriaal - uit de handen van InduMotion-voorzitter Hugues Maes. 

Samen met een collega startte ze vijf jaar geleden met KoMotion, een bedrijf dat automatiseringprojecten uitvoert voor diverse sectoren en met diverse technologiën. 

Naast haar mooie carrière, zet Kim Aerts zich ook in om jongeren warm te maken voor een loopbaan in de technische wereld. Kim neemt daarom deel aan ‘Ondernemers voor de Klas’, en richt zich ook specifiek naar meisjes, zodat ze een technologische richting minstens in overweging zouden nemen. 

Kim Aerts studeerde industrieel ingenieur optie Chemie. Ze deed haar eerste werkervaring op bij Procter & Gamble, waar ze onder meer verantwoordelijk was voor het onderzoek rond het bekende merk Mister Proper. Daarna werd Kim sales engineer bij Delta Application Technics. In 2019 richtte ze samen met haar toenmalige collega Kris Clompen het automatiseringsbedrijf KoMotion op, gevestigd in Erpe-Mere, bij Aalst.

KoMotion helpt bedrijven om hun productieproces te verbeteren, onder meer met cobots. Inmiddels heeft het jonge bedrijf grote namen als Vandemoortele, Roltex en La Lorraine onder haar klanten. 

Er is volgens Kim veel werk omdat bedrijven geconfronteerd worden met een grote krapte op de arbeidsmarkt en daarom uitkijken naar efficiënte automatiseringsoplossingen. Voorzitter Hugues Maes feliciteerde de winnares voor haar inzet om techniek bij jongeren populair te maken.

Het was reeds de 10de keer dat InduMotion een Automation Day organiseerde en deze keer ging het event door in het nieuw gerestaureerde Antwerpse Stadhuis, waar de genodigden eerst een rondleiding kregen. 

Kim Aerts nam in de Trouwzaal op 'het Schoon Verdiep' de Automation Magazine Award 2023 in ontvangst en na een korte receptie was het de beurt aan stand-up comedian Kamal Kharmach - die eveneens docent bedrijfseconomie is - om onder de naam van 'Economedy' een humoristische kijk te brengen op geld en onze economie.

www.indumotion.be

kim

Winnares Kim Aerts, InduMotion-voorzitter Hugues Maes en Kris Clompen (KoMotion).

kamal

De Antwerpse komiek en TV-presentator van 'Andermans Zaken' Kamal Kharmach vertelde op een luchtige wijze over hoe alles met economie te maken heeft: van het aantal stijgende keizersnedes bij geboortes tot extra fooien voor dansende strippers.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina