Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Bosch Rexroth presenteert een krachtige versie van de Rexroth Connectivity Unit en kondigt tevens een instapmodel aan.

Bosch Rexroth is de drijvende kracht achter de digitale transformatie van mobiele machines en breidt zijn assortiment telematica-apparaten uit met twee nieuwe RCU-modellen (Rexroth Connectivity Unit).

De krachtige versie (Series 20) die nu verkrijgbaar is, biedt meer rekenkracht, geheugen en connectivity voor veeleisende en complexe telematicatoepassingen met een hoog niveau van cyberveiligheid. Net als de Series 10-modellen maakt de nieuwe Series 20 het mogelijk om snel en kosteneffectief end-to-end connectivity oplossingen op te zetten, inclusief gebruiksvriendelijk over-the-air beheer om bijvoorbeeld besturingseenheden of displays op afstand te flashen. Een ander model, de RCU Lite, wordt eind 2023 op de markt gebracht. Dit is het instapmodel onder de Series 10-producten.

De bijzonder krachtige RCU serie 20 is ontworpen met IP67 bescherming en biedt fabrikanten van landbouw- en bouwmachines of bosbouw- en stadsvoertuigen maximale flexibiliteit en ontwerpvrijheid als het gaat om de modulaire opbouw van individuele telematicaoplossingen.

De nieuwe telematica unit vult de gevestigde RCU serie 10 aan. Beide series hebben een microprocessorgebaseerde architectuur met een Linux OS en een gelaagde softwarearchitectuur. Hierdoor kunnen off-highway spelers vooraf geconfigureerde Rexroth modules en hun eigen softwaremodules naar behoefte over-the-air toevoegen en beheren. De softwaremodules kunnen later ook gemakkelijk worden overgezet.

Wat de prestaties betreft, maakt de nieuwe RCU Series 20 indruk met een 1600 MHz Quadcore processor en 2 GB DDR RAM, evenals 1 GB NAND en 8 GB eMMC flashgeheugen. Hierdoor kunnen fabrikanten de RCU niet alleen gebruiken om gegevens te verzamelen, maar ook om individuele besturingsfuncties te bieden en specifieke apparaten te vervangen.

Met maximaal vier snelle CAN-FD bussen en een Automotive Ethernet interface T1 kan de nieuwe RCU in zeer korte tijd zeer grote hoeveelheden gegevens in het voertuig verzamelen en voorbewerken. Deze gegevens worden versleuteld voordat ze naar de cloud worden verzonden via een veilige, bandbreedte-geoptimaliseerde cellulaire verbinding. Door gegevens draadloos uit te wisselen via WiFi en Bluetooth 5.0 legt Bosch Rexroth de basis voor toekomstige toepassingsscenario's. Dit is vooral belangrijk voor automatiseringsfuncties, die Bosch Rexroth ook ondersteunt met het BODAS Ecosystem.

Dankzij diverse beveiligings- en gegevensbeschermingsfuncties van BOSCH, zoals Secure Boot en TPM, is de RCU klaar om te voldoen aan toekomstige eisen van de wetgeving op het gebied van cyberveiligheid.

RCU Lite instapversie aangekondigd voor eind 2023

Als aanvulling op het standaard Series 10 model en de nieuwe krachtige Series 20, heeft Bosch Rexroth ook een instapversie aangekondigd voor eind 2023. De RCU Lite (Serie 5) is gebaseerd op een standaard microcontroller met een embedded besturingssysteem en maakt eenvoudige, draadloze en future-proof toegang tot off-highway voertuigen mogelijk via een beveiligde draadloze verbinding.

Net als de standaard en krachtige apparaten uit de series 10 en 20, maakt de RCU Lite de ontwikkeling, het gebruik en de werking van end-to-end IoT-toepassingen en digitale diensten mogelijk. Deze omvatten niet alleen fleet management, data collection (CAN sniffing) en certificate-based gebruikersautorisaties, maar ook over-the-air diensten of de voorbereiding en levering van voertuiggegevens voor verdere verwerking in systemen van derden, zoals ERP-oplossingen.

Over BODAS Connect en de RCU connectivity units van Rexroth

De RCU (Rexroth Connectivity Unit) telematica unit is een belangrijk onderdeel van het modulaire BODAS Connect telematicasysteem van Bosch Rexroth, dat voldoet aan de eisen van de off-highway sector op het gebied van schaalbaarheid en toekomstbestendigheid. Dit omvat ook de systematische scheiding van apparaat- en gegevensbeheer, wat twee fundamenteel nieuwe opties voor fabrikanten opent:

In combinatie met de RCU biedt BODAS Device Connectivity maximale vrijheid bij het ontwerpen van telematicatoepassingen, inclusief schaalbaar apparaatbeheer dat terugkerende processen automatiseert en administratief werk op permanente basis vermindert. Optionele over-the-air services (OTA) voor het uitrollen van firmware en het updaten van softwaremodules (FOTA/SOTA) en voor diagnostiek en probleemoplossing (DOTA) of voor het uitlezen en instellen van parameters in besturingseenheden (POTA) zijn ook beschikbaar.

Bosch Rexroth biedt tevens de BODAS Connect All-in-One-Connectivity, een end-to-end totaaloplossing die snel en eenvoudig kan worden geconfigureerd en aangepast aan individuele vereisten.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina