Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Parker Hannifin onthult de nieuwste toevoeging aan zijn krachtige reeks mobiele motoren: de laagspannings NX8xHM-serie.

De nieuwe permanente magnetische AC-motor (PMAC) is een kostenbesparende oplossing voor zowel weg- als terreinvoertuigen en is een ideale keuze voor elektrohydraulische pompen die worden gebruikt door 48 VDC bouwvoertuigen, zoals minigraafmachines. De motoren zijn ook geschikt voor het besturen van vrachtwagens en hulpapparatuur.

Een van de belangrijkste voordelen van de NX8xHM-motorserie, die beschikbaar is voor accuspanningen van 24 Vdc tot 96 Vdc, is het gemak van implementatie. De beschikbaarheid van vier gaten met schroefdraad aan alle zijden zorgt voor een eenvoudige mechanische montage-interface. Bovendien is de motor klaar voor montage via de directe SAE A-pompmontage-interface (ISO 3019/2 als optie), terwijl aansluitpunten de eenvoudige aansluiting van voedingskabels vergemakkelijken. Het resultaat is een probleemloze installatie die zowel de kosten als de doorlooptijd van het project minimaliseert.

Hoewel ontworpen voor natuurlijke convectiekoeling bij omgevingstemperaturen van -40 °C tot +85 °C, is het mogelijk om het koppel en de vermogensprestaties van de motor te verhogen door eenvoudigweg koude platen aan de zijkanten toe te voegen. Een PT1000 thermische sensor zorgt voor een zeer betrouwbare regeling van de interne temperatuur, terwijl een membraanontluchter dient om interne condensatie te minimaliseren.

Belangrijk is dat de IP67-classificatie van de motor en het vermogen om ondergedompeld in olie te werken, een betrouwbare en geruisloze werking ondersteunt.

Wat betreft precisie en herhaalbaarheid stemt de snelheidsfeedback van Sin/Cos de richting van de encoder overeen met de richting van de NX8xHM-motor. Door analoge spanningen met een sinusvorm uit te voeren, kan het signaal worden geïnterpoleerd om een hogere terugkoppelingsresolutie te verkrijgen, wat een voordeel is voor zowel de snelheids- als de terugkoppelingslussen.

'Vergeleken met bestaande oplossingen biedt de nieuwe NX8xHM een eenvoudig te implementeren en kosteneffectieve oplossing dankzij de bevestigingsopties en natuurlijke convectiekoeling', aldus Bruno Jouffrey, Marktmanager mobiel, EMPD Division, Parker Hannifin. 'Bovendien betekent een robuust ontwerp dat is gebaseerd op bewezen ervaring met onze GVM [Global Vehicle Motor]-serie, dat gebruikers van de nieuwe motoren profiteren van een lange levensduur en betrouwbaarheid: beide vereisten in de markt voor mobiele hydraulische machines. In combinatie met onze op spanning afgestemde GVI [Global Vehicle Inverter] biedt de NX8xHM een eenvoudige manier om hydraulische pompen te elektrificeren in toepassingen met een laag voltage en laag vermogen, misschien als een eerste stap op weg naar volledige voertuigelektrificatie.'

Het assortiment NX8xHM modulaire motoren is verkrijgbaar in drie verschillende lengtes voor een nominaal koppel tot 61 Nm, met maximaal 10 wikkelingen per lengte voor een geoptimaliseerde efficiëntie die het toerental aanpast aan de accuspanning. In totaal zijn er negen standaardmotoren verkrijgbaar in het assortiment met toerentallen tot 5000 tpm en een nominaal vermogen tot 10,4 kW. Als geen van de modellen aan de exacte vereisten voldoet, zijn andere motorprestaties op aanvraag verkrijgbaar.

Kom meer te weten over de NX8xHM motor-serie op: https://ph.parker.com/nl/nl/product-list/nx8hm-low-voltage-motor-for-electro-hydraulic-pump-applications

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina