Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

De Instrumentation Products Division, Europe (IPDE) van Parker Hannifin kondigt de beschikbaarheid aan van kogelventielen uit de Hi-Pro-serie en naaldventielen uit de HNV-serie met volledig geïntegreerde O-LOK® O-ring Face Seal (ORFS)-fittingaansluitingen.

Deze versie is een aanvulling op het zeer succesvolle ventielaanbod van het bedrijf dat gebruikmaakt van A-LOK®-verbindingen met twee ferrules.

Net als de bekende A-LOK®-aansluiting is de O-LOK®-aansluiting ideaal voor gebruik in veiligheidskritieke waterstoftoepassingen. Wanneer gebruikers specifieke behoeften hebben voor montage per koppel of installatie zonder speling, bieden de O-LOK®-aansluitingen deze mogelijkheden. Bijkomende voordelen zijn onder meer een lekvrij ontwerp met zachte afdichting, onbeperkte herbruikbaarheid en trillingsbestendigheid.

De aansluiting heeft een vlak ontwerp, met daarin een Captive O-ringgroef (CORG) met een elastomeer afdichting, die, wanneer gekoppeld aan een geflensd buis- of slanguiteinde, zorgt voor een effectieve lekvrije aansluiting.

De nulspeling van de O-LOK®-aansluitingen vereenvoudigt het installatieproces aanzienlijk, waardoor een snelle montage mogelijk is zonder dat aangrenzende componenten hoeven te worden gedemonteerd. Deze vereenvoudigde aanpak vermindert de kosten voor herbewerking en de onderhoudstijd, waardoor de totale eigendomskosten (TCO) dalen. Deze aansluitingen zijn volledig geïntegreerd in de ventielen, waardoor er geen tape of afdichtmiddel nodig is, waardoor het aantal lekkages wordt verminderd en de betrouwbaarheid wordt verhoogd.

De O-LOK®-verbindingstechnologie van Parker is ideaal voor massaproductie in de automobielindustrie en andere waterstoftoepassingen. Leidingsystemen kunnen aan de productielijn worden geleverd en automatisch aanhalen neemt de onzekerheid over de dichtheid van de verbindingen weg. De aansluitingen voor oppervlakteafdichtingen vereenvoudigen ook het onderhoud in krappe ruimtes. Ze kunnen meerdere keren worden gemonteerd en gedemonteerd zonder de integriteit van de verbinding in gevaar te brengen, en ventielen kunnen eenvoudig worden vervangen.

'Met de lancering van een reeks O-LOK®-ventielen komen we tegemoet aan de vraag van klanten die oplossingen zonder speling en montage op basis van koppel nodig hebben. Dit is een waardevolle toevoeging aan ons succesvolle ventielportfolio dat A-LOK®-verbindingen met twee ferrules bevat', aldus Lloyd Cooper, OEM Business Unit Manager bij Parker IPDE. 'Deze toevoeging aan ons assortiment biedt onze klanten meer opties bij het kiezen van ventielen, waardoor monteurs van assemblagelijnen een hogere productiviteit en consistentie ervaren, dankzij de nulspeling en assemblage-voor-koppel-methodologie.'

Deze kogel- en naaldventielen zijn verkrijgbaar in een reeks inlaat- en uitlaatformaten en zijn vervaardigd van roestvrij staal 316. Ze worden geleverd met verschillende materiaalopties voor O-ringen met een zachte afdichting.

De voor waterstof geschikte ventielen zijn geschikt voor drukwaarden tot 10.000 psi (689 bar) en kunnen worden gebruikt in de buurt van trillende machines of aan boord van voertuigen zonder risico op losraken of lekken.

Meer informatie over de kogelventielen van Parker: https://ph.parker.com/nl/nl/product-list/ball-valve-hi-pro-series

Meer informatie over de naaldventielen van Parker: https://ph.parker.com/nl/nl/product-list/needle-pattern-hand-valves-straight-and-angle-styles-hnv-and-hnav-series

Meer informatie over de O-LOK®-technologie van Parker: https://ph.parker.com/nl/nl/product-list/o-ring-face-seal-tube-fittings-and-adapters-seal-lok-o-ring-face-seal-fittings

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

ledensept2022