Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Dynamische drukregeling via elektrische signalen wordt vaak toegepast in onder meer de auto-, voedingsmiddelen-, verpakkingen- en life science-industrie.

De elektropneumatische drukregelaars van SMC (ITV#-IL serie) zorgen in die sectoren voor nauwkeurige en dus veilige procesbewaking. Ze kunnen via IO-Link worden aangesloten op besturingssystemen en zijn door de hoge mate van automatisering en hun compacte ontwerp zeer geschikt in Industrie 4.0-toepassingen.

Elektrische reduceerventielen bewijzen zich vooral wanneer dynamische regeling van de systeemdruk nodig is met behulp van regelunits van een hoger niveau, bijvoorbeeld met luchtcilinders. Met de ITV#- IL serie levert SMC elektropneumatische reduceerventielen die eenvoudig op afstand kunnen worden bediend. Ze bieden betrouwbare monitoring van de processen, kunnen op diverse netwerkprotocollen worden aangesloten en maken snelle gegevensuitwisseling via IO-Link mogelijk.

Hoge prestaties en een laag gewicht

De ITV#-IL serie bestaat uit drie bouwgroottes. De ITV1000 serie weegt slechts 350 gram (max. debiet 200 l/min, ANR) en de ITV2000 (max. debiet 1.500 l/min, ANR) en ITV3000 (max. debiet 4.000 l/min, ANR) serie. Daarnaast zijn de compacte elektronische vacuümdrukregelaars uit de ITV209 serie leverbaar als enkelvoudige units of meervoudige basisplaten.

Alle modellen kunnen de druk dynamisch aanpassen en automatisch op de optimale waarde instellen. Dat is gunstig voor een energie- en tijdsefficiënte werking. De elektropneumatische en elektrische (vacuüm)reduceerventielen van SMC regelen bijvoorbeeld de druk voor luchtcilinders en stand-by circuits tijdens stilstand of bij processtappen met een geringe luchtvraag of systeemdruk. Mocht de ruimte voor montage of voor de toepassing zeer gering zijn, dan kunnen modellen in een meervoudige basisplaat worden gebruikt om meer ruimte en gewicht te besparen.

Klaar voor Industrie 4.0

De ITV#-IL serie is compatibel met IO-Link, zodat gebruikers hun systemen concurrerend kunnen maken en klaar zijn voor Industrie 4.0. Deze apparaten zijn gemarkeerd met de afkorting ‘IL’ na de serieaanduiding (IO-Link beschikbaar voor elektropneumatische reduceerventielen ITV10#0/20#0/30#0-IL en elektronische vacuümdrukregelaars ITV2090-IL).

Via de IO-Link-poort kunnen de regelaars worden aangestuurd via veldbussystemen. Gebruikers kunnen zo verbinding maken met bestaande regelaars en beschikken daarmee over een hoge mate van automatisering. Dankzij het display op de IO-Link-versies kunnen de gegevens van de controller ook op locatie worden geraadpleegd en gemonitord. Door IO-Link-communicatie kan behalve de drukregeling ook de informatie van het apparaat en de systeemstatus worden gemonitord.

Meer communicatieprotocollen

Omdat industriële automatisering steeds complexer wordt en klanteisen snel kunnen veranderen, zijn uiteenlopende oplossingen en componenten nodig. Met de ITV#-IL serie zijn de interactiemogelijkheden niet beperkt tot IO-Link: andere communicatieprotocollen zijn DeviceNet, PROFIBUS, CC-Link en RS-232C. Dankzij de diverse communicatiemogelijkheden, de nauwkeurige drukregeling en de uiteenlopende modellen is het gebruik flexibel en toekomstgericht in veel industriesectoren.

Over SMC

SMC is de grootste leverancier van pneumatische componenten, met een wereldwijde aanwezigheid in 83 landen. Naast pneumatische componenten biedt SMC ook diverse systemen voor de automatisering van productieprocessen. Met een assortiment van 12.000 basisproducten en meer dan 700.000 varianten biedt SMC oplossingen voor elke sector. Sinds de oprichting in 1959 heeft SMC zijn hoofdkantoor in Tokyo en staat het genoteerd aan de Tokyo Stock Exchange. SMC heeft wereldwijd bijna 20.000 medewerkers, 500 verkoopkantoren en 33 productiefaciliteiten. Productontwikkeling vindt plaats in de eigen technische centra in Japan, China, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

www.smc.be

 

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina