Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Elektrische actuatoren worden in de industrie vaak gebruikt voor coaten, transportsystemen en vele andere toepassingen.

Als er een nauwkeurigheid noodzakelijk is in combinatie met een hoge werkbelasting komen alleen elektrische actuatoren in aanmerking die speciaal voor deze eisen zijn ontworpen, zoals de LEKFS-serie van SMC.

Elektrische actuatoren zijn al lang vertrouwde componenten in de automobiel-, elektro-, semicon-, voedingsmiddelen-, dranken en verpakkingsindustrie. Als het echter aankomt op het veilig en nauwkeurig verplaatsen van objecten bereiken conventionele elektrische actuatoren hun grenzen. Als oplossing hiervoor heeft SMC de LEKFS-serie ontwikkeld. Op basis van een slim ontwerp wordt een positioneringsnauwkeurigheid van 0,01 mm bereikt én een hoge mechanische stijfheid. Actuatoren uit de LEFS-serie zijn eenvoudig te vervangen door de nieuwe LEKFS-serie, omdat de afmetingen gelijk zijn.

Veilig en nauwkeurig positioneren

De innovatief ontworpen kogelomloopgeleiding van vier rijen (twee aan elke zijde) zorgt voor een bijzonder nauwkeurige positionering en stijfheid van de elektrische aandrijving. De doorbuiging van de tafelpositie is bij een belasting van 500 N 50% kleiner dan bij de bestaande LEFS-serie en bedraagt slechts 0,027 mm. De afwijking als gevolg van de speling tussen de tafel en geleiding wordt zelfs volledig voorkomen en is daarom 0 mm (bij 300 mm overhang). De maximale belasting is 37 kg, ruim 60% hoger dan bij de LEFS-serie. De paspengaten voor nauwkeurige uitlijning, die standaard aan de onderzijde van de behuizing zijn aangebracht, vergroten het zeer efficiënte karakter van deze actuator.

Uitgebreide compatibiliteit en snel inzetbaar

Op het gebied van stappenmotorcontrollers is de JXC-serie van SMC beschikbaar. De verschillende versies bieden uitgebreide compatibiliteit met alle gangbare communicatieprotocollen: van EtherCAT en EtherNet/IP tot PROFINET en IO-Link. Optioneel is STO-functionaliteit verkrijgbaar. De versie met 24V DC stappenmotor is ook leverbaar met een absolute encoder. Dit verhoogt niet alleen de efficiëntie (snelle opstarttijden na stilstand), maar bespaart ook energie. Bovendien is het milieu erbij gebaat, omdat deze absolute encoder zonder back-up batterij is uitgevoerd.

De LEKFS is standaard voorzien van montagesleuven voor signaalgevers (serie D-M9) waarmee desgewenst tussen- en eindposities kunnen worden gedetecteerd. De signaalgevers zijn eenvoudig te monteren. Daarnaast is de afdekband magnetisch om indringing van onder meer stof zo veel mogelijk tegen te gaan. Evenals veel elektrische actuatoren van SMC is ook de LEKFS beschikbaar in een motorloze versie en daarmee uit te voeren met een motor naar keuze van de gebruiker.

Meer informatie: https://www.smc.eu/nl-be/products/hoge-stijfheid-en-hoge-precisie-lekfs~168807~cfg

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina