Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Het grootste kalibratie labo ter wereld kan je vinden in Antwerpen.

In 1974 werd in Antwerpen gestart met Trescal, een bedrijf dat toen voor de maritieme wereld instrumenten en machines kalibreerde. De onderneming heeft nu een dubbele reden om te vieren: men bestaat 50 jaar en de firma is recent verhuisd.

Kalibreren is het vergelijken van de gemeten waarde van een meetmiddel met de werkelijke waarde, gemeten met een referentie meetmiddel. Zo kan men al dan niet afwijkingen vaststellen.

Trescal startte 50 jaar geleden aan de Noorderlaan, maar de Antwerpse vestiging is nu verhuisd naar de Nijverheidsstraat 70 in Wommelgem. De afgelopen 4 jaar tekende het bedrijf een groei op van maar liefst 64 procent, en die mooie cijfers wil Mark Beerts – Algemeen Directeur bij Trescal voor Noord-Europa – de volgende jaren opnieuw halen.

Trescal is inmiddels wereldleider in kalibratie. Als onafhankelijk expert in kalibratiediensten vertrouwen jaarlijks meer dan 70.000 bedrijven actief in lucht- en ruimtevaart, automotive, farmaceutische, chemische, energie-, elektronica en telecommunicatie sectoren hun meet- en controlewerk toe aan Trescal. 

Voorts is het innovatieve bedrijf ook in staat om driedimensionaal te meten. Met behulp van de Alicona μCMM meetbank biedt Trescal Benelux contactloos 3D meten aan. Zo kunnen onderdelen en producten perfect gemeten worden zonder dat men ze moet aanraken. Ideaal dus voor fragiele, complexe of elastische objecten. De meest complexe 3D-vormen zijn meetbaar. 

Een meer uitgebreid artikel over Trescal leest u in maart in het nieuwe printnummer 235 van Automation Magazine. 

Foto: Algemeen Directeur Mark Beerts in het Trescal labo.

www.trescal.be

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina