Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Schneider Electric behaalde de leiderspositie in Verdantix' recente rapport "Green Quadrant: Energy Management Software 2023."

Deze erkenning benadrukt de kwaliteit en veelzijdigheid van de oplossingen van Schneider Electric en hun vooruitstrevende benadering op het gebied van systeemintegratie.

De wereldwijde energie- en klimaatcrises hebben geleid tot een sterk gestegen interesse in energiebeheersoftware. Organisaties gaan meer dan ooit actief op zoek naar oplossingen om de volatiliteit van energieprijzen aan te pakken en de decarbonisatie van gebouwen en andere faciliteiten te versnellen. 

Het gerespecteerde onderzoeks- en adviesbureau Verdantix erkent deze dringende behoefte en richt zich met dit rapport – het eerste in zijn soort – op de groeiende vraag van vastgoed- en facilitaire managers naar informatie over hoogwaardige energiebeheeroplossingen. 

Volgens het  IEA Tracking Clean Energy Progress  rapport zijn gebouwen verantwoordelijk voor 37% van de wereldwijde koolstofuitstoot, waarvan 26% wordt toegeschreven aan hun energieverbruik. Dankzij digitale oplossingen kunnen organisaties aanzienlijke vooruitgang boeken in de aanpak van de klimaat- en energiecrisis en tegelijkertijd aanzienlijke kostenbesparingen realiseren. 

Verdantix merkte een groeiende trend op van bedrijven die willen kiezen voor leveranciers met holistische oplossingen. Het onderzoeksbureau nam daarom vijftien leveranciers van energiebeheeroplossingen over de hele wereld onder de loep. 

'Het EcoStruxure Platform van Schneider Electric scoort het hoogst in dit Green Quadrant rapport, dankzij de ruime mogelijkheden en het uitgebreide aanbod', zegt Harry Wilson, industrieanalist en hoofdauteur van het rapport. 'De oplossing biedt echt end-to-end energiebeheer en helpt klanten op hun weg naar net zero.'

'De bevindingen in het rapport tonen niet alleen onze inzet voor het leveren van allesomvattende oplossingen die elektrificatie en digitalisering stimuleren – samen de snelste route naar net nul – maar ook onze bereidheid om als betrouwbare partner en adviseur voor elk aspect van energiebeheer op te treden', zegt Olivier Blum, Executive Vice President Energy Management bij Schneider Electric. 'We hebben een lijst van tien concrete prioriteiten opgesteld om de decarbonisatie van gebouwen te stimuleren, met energiebeheersoftware en data als kern van deze acties. Het is geweldig om externe validatie voor onze aanpak te zien.' 

Verdantix benadrukte de technologische expertise van Schneider Electric en prees het vermogen van het bedrijf om uitgebreide pakketten te leveren die gegevens van zowel gebouwbeheer- als energiebeheeroplossingen vastleggen en combineren, en die gegevens ook omzetten in bruikbare inzichten voor klanten.

Het rapport beoordeelde verschillende producten van Schneider Electric, waaronder  EcoStruxure Building Advisor,  EcoStruxure Building Operation,  EcoStruxure Microgrid Advisor,  EcoStruxure Power Advisor,  EcoStruxure Power Monitoring Expert, en  EcoStruxure Resource Advisor. ​ ​ 

www.se.com

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina