Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Het hoofdthema van Hannover Messe 2024 is ‘Energizing a Sustainable Industry.’

De volgende editie van Hannover Messe loopt van 22 tot en met 26 april 2024 in Hannover, Duitsland. Noorwegen is dit jaar het partnerland. 

‘Geopolitieke spanningen, klimaatverandering, stagnerende groei, hoge energieprijzen en een tekort aan geschoolde arbeidskrachten zorgen ervoor dat kostendiscipline en efficiëntie momenteel de dominante thema’s zijn in bedrijven. Tegelijkertijd leidt kunstmatige intelligentie tot diepgaande veranderingen in de arbeidswereld in de industrie. Bovendien waarschuwen bedrijfsleiders en brancheverenigingen voor een de-industrialisatie van Europa’, zegt Dr. Jochen Köckler, CEO van Deutsche Messe AG, organisator van Hannover Messe, de grootste industriebeurs ter wereld.

‘Hannover Messe is dit jaar belangrijker dan ooit, omdat het economische klimaat zelden zo volatiel is geweest. In Hannover zullen technologieën en oplossingen worden gepresenteerd om de industrie in staat te stellen op een concurrerende en duurzame basis te produceren. De vakbeurs zal in het teken staan ​​van intelligente en CO2-neutrale productie, AI, waterstof en sectoroverschrijdende energieoplossingen. Vooral voor Europese bedrijven zal de Hannover Messe een bolwerk vormen tegen de dreigende de-industrialisatie van Europa’, aldus Köckler. ‘Onze exposanten zullen laten zien dat concurrerende industriële productie mogelijk is in Europa. Hiervoor is echter een regelgevingskader nodig dat innovatie en ondernemerschap bevordert.’

Partnerland van de beurs dit jaar is Noorwegen: een krachtpatser voor energie en digitalisering.

Noorwegen benut het mondiale podium van de Hannover Messe onder meer om zich te profileren als innovatieve en betrouwbare energiepartner. Het motto van het partnerland is ‘Noorwegen 2024: pionieren in de groene industriële transitie’, en dit onderstreept de ambitie van Noorwegen om een ​​sleutelrol te spelen in de ontwikkeling van oplossingen op het gebied van hernieuwbare energie, koolstofneutrale productie, koolstofafvang en de digitalisering van de industrie.  

www.hannovermesse.de

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina