Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Schneider Electric heeft zijn duurzaamheidsprestaties voor 2023 bekendgemaakt, dit als onderdeel van de financiële resultaten voor het hele jaar.

De Schneider Sustainability Impact score bedroeg 6,13 op 10, en overtrof zo de vooropgestelde doelstelling van 6 op 10. Schneider Electric werd het hele jaar door ook door onafhankelijke instanties erkend als een toppresteerder op het gebied van milieu, maatschappij en goed bestuur (ESG).

Drie jaar na de start van het Schneider Sustainability Impact (SSI) programma blijven de oplossingen van Schneider Electric voor elektrificatie, digitalisering en automatisering de CO2-uitstoot van klanten verlagen, waarbij alleen al in 2023 112 miljoen ton werd bespaard en vermeden. Ook in de transformatie van de toeleveringsketen van Schneider Electric werden grote stappen gezet. De CO2-uitstoot van de 1000 belangrijkste leveranciers daalde met 27%. Dit betekent een aanzienlijke vooruitgang ten opzichte van de 10% vermindering die in 2022 werd behaald. ​ 

De inspanningen van het hele bedrijf om verantwoord om te gaan met hulpbronnen hebben ertoe geleid dat 63% van de productverpakkingen van Schneider Electric nu geen plastic voor eenmalig gebruik meer bevatten. ​ 

Dankzij Schneider Electric-initiatieven over de hele wereld hebben 46,5 miljoen mensen nu toegang tot schone en betrouwbare elektriciteit en meer dan 578.000 mensen leren nieuwe vaardigheden om te voorzien in de toekomstige energiebehoeften van hun gemeenschappen. 

'Schneider Electric’s holistische benadering van duurzaamheid zorgt ervoor dat overwegingen op het gebied van milieu, maatschappij en bestuur een integraal onderdeel vormen van onze bedrijfsstrategie en -activiteiten', zegt Agustin Lopez Diaz, Chief Sustainability and Customer Satisfaction & Quality Officer bij Schneider Electric. 'We geven veel om de impact die we hebben in ons ecosysteem en om de erfenis die we achterlaten. Daarom zijn we vastbesloten om ons duurzaamheidsprogramma in zijn voorlaatste jaar te versnellen en iedereen mee op sleeptouw te nemen voor een blijvende, positieve impact.' 

Op het gebied van externe ESG-ratings behield Schneider Electric voor het dertiende achtereenvolgende jaar zijn status als duurzaamheidsleider in de Dow Jones Sustainability Index (DJSI) en in de lijst van Corporate Knights van de Global 100 Most Sustainable Corporations in the World. Het bedrijf kreeg ook hoge scores van Moody's Analytics, CDP en EcoVadis (Platinum medaille). 

Al deze prestaties worden meegenomen in de beloningsregelingen van het bedrijf voor de korte en lange termijn en onderstrepen het streven naar duurzame prestaties. 

Meer details over de SSI-resultaten voor 2023 en andere hoogtepunten zijn beschikbaar in het sustainability rapport voor het hele jaar 2023.

www.se.com

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina