Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Met het veilige radarsysteem PSENradar van Pilz kan veilige gebiedsbewaking in ruwe omgevingen nu ook voor andere toepassingen worden geïmplementeerd.

Dankzij de uitgebreide gezichtsveldfuncties kunnen de radarsensoren eenvoudiger worden geïntegreerd in verschillende productieomgevingen. De flexibiliteit van aanpasbare gezichtsvelden biedt vooral voordelen in krappe ruimtes. Verder is de koppeling aan het open veiligheidsprotocol Safety over EtherCAT FSoE nu mogelijk: Het bekabelingswerk en de kosten zijn lager.

Naast de al verkrijgbare radarsensor met een detectiebereik van 0 tot 5 meter is nu ook de veilige radarsensor PSEN rd1.2 sensor F-FOV LR met een bereik van 0 tot 9 meter verkrijgbaar. Dit maakt het mogelijk om mobiele applicaties efficiënt te beveiligen.

Flexibele kijkhoek = meer productiviteit

Nieuw bij beide sensorapparaten zijn de opties voor het flexibel configureren van gezichtsvelden: naast de symmetrische kijkhoek kunnen korridorförmigenu ook asymmetrische en corridorvormige kijkhoeken worden ingesteld. Dit betekent dat PSENradar betrouwbaar kan worden gebruikt in verschillende productieomgevingen. Dit bespaart ook ruimte in de productie, vooral als de ruimte beperkt is wanneer machines bijvoorbeeld dicht bij elkaar staan of er direct langs machines looppaden zijn. Aangezien de instellingen van het gezichtsveld nu individueler kunnen worden geconfigureerd, kan de radarsensor flexibeler worden geplaatst zonder de productieactiviteiten te beperken. Dit zorgt niet alleen voor meer veiligheid in ruwe omgevingen, maar verhoogt ook de productiviteit.

Radar verbindt

PSENradar biedt samen met de configureerbare kleine besturing PNOZmulti 2 van Pilz een veilige totaaloplossing voor de bewaking van beschermde ruimten - inclusief veilige gegevensoverdracht met FSoE in het EtherCAT-communicatiesysteem. De nieuwe verwerkingseenheid van het radarsysteem PSENradar maakt FSoE-functionaliteit mogelijk conform IEC 61508 voor veiligheidstoepassingen tot SIL 3. Als FSoE-MainInstance (FSoE-Master) combineert PNOZmulti 2 de bewaking van alle veiligheidsfuncties van een radartoepassing in één apparaat en maakt verbindingen met veilige FSoE SubordinateInstances (FSoE-slaves) in het netwerk.

In het totaalpakket van de veilige kleine besturing PNOZmulti 2 als FSoE-MainInstance met veilig radarsysteem kan deze veiligheidsrelevante koppeling eenvoudig worden geïmplementeerd als eenkabeloplossing met minimale bedradingskosten.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina