Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Bosch Rexroth en TotalEnergies willen nauwer samenwerken bij de ontwikkeling, kwalificatie, introductie en marketing van hydraulische vloeistoffen op waterbasis met de nadruk op duurzaamheid, brandwerendheid en prestaties.

Een intentieverklaring hiertoe werd op 18 december ondertekend in het Franse Lyon.

De geplande samenwerking zal zich richten op duurzamere waterhoudende, biologisch afbreekbare en brandwerende alternatieven voor hydraulische vloeistoffen op basis van minerale olie. Ze zullen dus milieuvriendelijker en veiliger zijn dan eerdere oplossingen, terwijl ze vergelijkbare prestaties leveren.

'Door deze stap te zetten in het kader van onze verantwoordelijkheid als toonaangevende hydrauliekspecialist, stimuleren we de ontwikkeling naar duurzaamheid ook op het gebied van hydraulische vloeistoffen. TotalEnergies is de eerste partner met wie we samenwerken op het gebied van duurzame alternatieven voor hydraulische vloeistoffen op basis van minerale olie. Deze zullen op grote schaal beschikbaar zijn op de markt', zegt Dr. Steffen Haack, CEO van Bosch Rexroth.

Als onderdeel van de geplande niet-exclusieve samenwerking zal Bosch Rexroth verantwoordelijk zijn voor het definiĆ«ren van de vereisten voor de betreffende vloeistoffen alsmede voor het testen, kwalificeren en certificeren ervan. De hydrauliekspecialist die op veel gebieden toonaangevend is, zal daarbij ook bijdragen aan de markttoegang. TotalEnergies, een toonaangevende wereldwijde leverancier van hydraulische vloeistoffen en andere producten, ontwikkelt en distribueert de vloeistoffen. Samen willen de bedrijven ook bijdragen aan het noodzakelijke standaardiseringswerk en het ontwikkelen van business modellen. Het doel: gekwalificeerde, gecertificeerde, duurzamere alternatieven voor vloeistoffen op basis van minerale olie - voor de hele industrie.

Ga voor meer informatie naar www.boschrexroth.com

Foto: 

Bij de ondertekening in Lyon: Dr. Steffen Haack, CEO van Bosch Rexroth (aan tafel, rechts), Rainer Keiemburg, Vice President Greases & Specialties, TotalEnergies Lubricants (aan tafel, links).

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina