Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Siemens heeft de lancering van Gridscale X aangekondigd en effent zo het pad voor een autonoom stroomnetbeheer. Hierdoor kunnen stroomnetbeheerders hun digitale transformatie sneller en schaalbaarder realiseren.

Met Gridscale X biedt Siemens modulaire software aan die energiebedrijven ondersteunt bij het aanpakken van hun meest urgente uitdagingen in het kader van de energietransitie. Dankzij Gridscale X wordt het mogelijk om snel netcapaciteit op te schalen, de complexiteit van gedistribueerde energiebronnen (DER's) te beheren en de netflexibiliteit te verhogen met software die eenvoudig te implementeren en snel in bestaande IT- en OT-omgevingen te integreren valt. Dit luidt een nieuw tijdperk voor netbeheer in en creëert een grotere toegevoegde waarde voor nieuwe en bestaande klanten in de plannings-, exploitatie- en onderhoudsfase. 

'De stroomneteisen ondergaan een enorme evolutie wegens een verwachte verzevenvoudiging van de gedistribueerde energiebronnen, wat een zware druk op de nutsbedrijven legt. Met Gridscale X kunnen netbeheerders hun stroomnetbeheer optimaliseren, de capaciteit snel verhogen en gedistribueerde energiebronnen inschakelen om de klantentevredenheid te verbeteren. Zo worden energiebedrijven uiteindelijk in staat gesteld net zero te bereiken en tegelijkertijd de stabiliteit en betrouwbaarheid van hun stroomnetten te verzekeren', aldus Sabine Erlinghagen, CEO van Siemens Grid Software.

De energietransitie versnellen met Siemens Xcelerator

Als onderdeel van Siemens Xcelerator is de Gridscale X-software ontwikkeld op basis van de belangrijkste ontwerpprincipes, nl. interoperabiliteit, flexibiliteit, openheid, beschikbaarheid ‘as-a-service’, en met het hoogste niveau van cyberbeveiliging. Dit betekent dat Gridscale X kan voldoen aan en zich kan aanpassen aan de veranderende behoeften van de industrie, ondersteund door het open partnerecosysteem van Siemens Xcelerator. Siemens Xcelerator is een open digitaal bedrijfsplatform ter versnelling van de digitale transformatie en waardecreatie.

Gridscale X: een nieuw tijdperk voor netbeheer met een omvattend softwareaanbod

Twee nieuwe Gridscale X-softwareproducten werden deze week voorgesteld op de Siemens Grid Software Summit en het Distributech-evenement in Orlando (Verenigde Staten). Gridscale X DER Insights en Gridscale X Network Model Manager bouwen voort op een reeds compleet softwareportfolio om energiebedrijven meer inzicht in hun stroomnet te verschaffen en een gecentraliseerd netwerkmodel te creëren. DER Insights biedt energiebedrijven meer inzicht in wat er ‘achter de meter’ gebeurt, en welke impact deze gedistribueerde energiebronnen hebben op de stroomnetcomponenten, met het oog op de bescherming van hun kritieke infrastructuur. Network Model Manager is daarentegen een toepassing voor het beheer van consistente netwerkmodellen en een oplossing voor gegevensopslag om netbeheerders te ondersteunen bij de efficiëntere planning, ontwikkeling en exploitatie van hun stroomnetten.

Meer info vindt u op de perswebsite van Siemens.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina