Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Yokogawa Europe B.V. is officieel lid geworden van EURO2MOON, een industrie-vereniging die zich richt op onderwerpen inzake de verkenning van het maanoppervlak en het commerciële en duurzame gebruik van de hulpbronnen daarvan.

Het lidmaatschap is een belangrijk initiatief voor Yokogawa, dat zijn ruimtegerelateerde activiteiten in Europa wil uitbreiden. Yokogawa zal gebruik maken van zijn meer dan 100-jarige staat van dienst op het gebied van meet-, regel- en informatietechnologieën en van zijn ervaring in het leveren van diverse producten aan de ruimtevaartindustrie. 

Als onderdeel van EURO2MOON zal Yokogawa technologieën en diensten ontwerpen en ontwikkelen voor het industriële ecosysteem van de maan, waaronder automatiseringsoplossingen en op maat gemaakte producten om een effectief gebruik van hulpbronnen mogelijk te maken.

EURO2MOON en Yokogawa zijn perfect op elkaar afgestemd omdat ze allebei onder de paraplu van co-innovation werken. De verschillende lidorganisaties en bedrijven Air Liquide Advanced Technologies, Airbus Defence & Space, ANRT, Arthur D Little, CEA, ESRIC, ispace, OHB, OffWorld en Spartan Space werken samen aan een gezamenlijke visie op het gebruik van ruimtebronnen om het doel van ruimtetransport, energieproductie en levensondersteuning in de ruimte te dienen, voor de ruimte. 

De technologie en diensten die de EURO2MOON-leden voor ogen hebben, zoals op groene energie gebaseerde waterstof- en zuurstofproductieprocessen en het gebruik van herbruikbare en recyclebare producten voor in-situ resource utilization (ISRU), zullen bijdragen aan een circulaire economie en de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG's) op aarde.

Niels Koek, directeur van European Space Business Development bij Yokogawa Europe, verklaart: 'Yokogawa is verheugd zich aan te sluiten bij EURO2MOON, een unieke vereniging voor industriële partners en onderzoeksorganisaties die geïnteresseerd zijn in de ontwikkeling van technologieën of diensten die het beheer van hulpbronnen op de maan ten goede kunnen komen om duurzaamheid in de ruimte te bevorderen. In lijn met onze bedrijfsfilosofie willen we met onze activiteiten in de ruimtevaartsector bijdragen aan de realisatie van een duurzame samenleving.' 

Wolfgang Duerr, voorzitter van EURO2MOON, heet Yokogawa Europe van harte welkom bij de vereniging en zegt: 'De capaciteiten en activiteiten van Yokogawa op het gebied van maanexploratie, evenals de bedrijfswaarden, sluiten perfect aan bij de visie en missie van Euro2Moon om bij te dragen aan de opbouw van een sterk industrieel ecosysteem in de opkomende cis-lunaire economie en om de definitie van standaarden voor een gecoördineerde aanpak tussen alle betrokken actoren te ondersteunen.' 

Over EURO2MOON – https://euro2moon.com/

Door de inbreng van complementaire expertise van publieke en private partners zal EURO2MOON zich richten op onderwerpen die verband houden met de verkenning van het maanoppervlak en het gebruik van de hulpbronnen ervan op een commerciële en duurzame manier. 

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina