Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

In het jaar van zijn 75-jarig bestaan presenteert de WITTENSTEIN-groep zich op de Hannover Messe (hal 6, stand D17) onder het motto "Shaping the world of cybertronic motion."

De verschillende producten en oplossingen die daar worden getoond, zijn gericht op cybertronische en mechatronische aandrijftechnologie in het kader van de voortschrijdende digitalisering in alle belangrijke industriële innovatiesegmenten.

Geen toekomst zonder verleden: van het begin in 1949 als een fabriek voor speciale machines met slechts drie werknemers tot een gediversifieerde, marktleidende bedrijvengroep in 2024, gespecialiseerd in gedigitaliseerde mechatronische aandrijftechnologie en momenteel werk verschaffend aan ongeveer 2900 mensen, heeft WITTENSTEIN zich meermaals geherpositioneerd en het leidende principe van de stichtende familie Wittenstein - "één zijn met de toekomst" - met leven gevuld.

Het brede scala aan producten en oplossingen dat de WITTENSTEIN-groep van 22 tot 26 april 2024 naar de Hannover Messe brengt, is daarvan het onweerlegbare bewijs.

Focus op digitalisering

De WITTENSTEIN-groep ziet zijn toekomst in cybertronische oplossingen voor een gedigitaliseerde industrie. Het doel: een sleutelrol spelen bij het vormgeven van de digitale transformatie in de aandrijftechniek en machinebouw. Met dit in gedachten wordt de functionaliteit van geselecteerde mechatronische producten en systemen - met geïntegreerde elektronica, sensoren en firmware - nu overgedragen op cybertronische producten en systemen die ook met elkaar kunnen communiceren en onderling verbonden zijn.

De reductiekasten van WITTENSTEIN alpha zijn te zien op de stand in Hannover. Dankzij de cynapse®-functionaliteit zijn ze intelligent en communicatief en leggen ze de basis voor Smart Services, nieuwe digitale bedrijfsmodellen en innovatieve toekomstige technologieën - zoals bijvoorbeeld wordt aangetoond door hun integratie in de Kite Hydrogen Ships van OCEANERGY voor de productie van groene waterstof.

Tot de highlights van WITTENSTEIN cyber motor behoort de nieuwe, veiligheidsgecertificeerde cyber® simco® drive 2 servoaandrijving met een PROFIsafe-interface. In combinatie met de aandrijfactuator worden deze gebruikt in het compacte cyber® iTAS® system 2 servoaandrijfsysteem voor automatisch geleide voertuigen (AGV's).

De PROFIsafe-interface levert een belangrijke bijdrage aan de next-level veiligheidsarchitectuur door de complexiteit van de veiligheids- en besturingstechnologie te verminderen, evenals de tijd en kosten voor ingebruikname en onderhoud van AGV's. Het vereenvoudigt ook de configuratie en documentatie van de veiligheidsarchitectuur.

De Galaxie® robustness line en de Galaxie® accuracy line van WITTENSTEIN galaxie - twee reductiekastseries met verbeterde prestaties die zijn geoptimaliseerd voor specifieke toepassingen - zullen eveneens worden getoond, samen met afgeleide digital twin-concepten waarmee de levenscyclus van de producten van een gebruiker rechtstreeks kan worden gekoppeld aan de productieomgeving, waardoor de weg wordt geopend naar een grotere digitale waardecreatie.. 

WITTENSTEIN motion control toont een redundante AC-servoaandrijving die speciaal is ontwikkeld voor de offshore aardgaswinning. Deze volledig elektrische aandrijving onderscheidt zich door het feit dat deze tot op een diepte van 3000 meter kan worden geïntegreerd in de conditiebewaking en preventief onderhoud van het winningsstation - wat resulteert in de hoogste niveaus van functionele betrouwbaarheid en beschikbaarheid.

IT en OT groeien steeds meer naar elkaar toe en industriële beveiliging is een belangrijke prioriteit voor baramundi software, een ander bedrijf van de WITTENSTEIN-groep. De baramundi Management Suite die in Hannover in de schijnwerpers staat, is een oplossing voor het efficiënt beheren van een breed scala aan eindpunten in typische IIoT-netwerklandschappen en het betrouwbaar beveiligen van de productie.

Toonaangevend in de innovatie van cybertronische aandrijftechnologie

Vandaag de dag is WITTENSTEIN wereldwijd toonaangevend op het gebied van innovatie in de cybertronische aandrijftechniek. Als internationaal hightechconcern ontwikkelt het bedrijf op maat gemaakte producten, systemen en oplossingen voor uiterst dynamische bewegingen, uiterst nauwkeurige positionering en slimme netwerken - en verrast het zijn klanten op deze gebieden telkens weer met baanbrekende innovaties.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina