Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Radwell International, de leverancier van nieuwe en gebruikte overtollige, industriële elektrische en elektronische besturingsapparatuur, breidt haar activiteiten in België uit.

Radwell ging in september 2022 van start in België met de overname van industriële reparatiespecialist K+S European Services en plant nu verdere uitbreiding in Sint-Truiden, waardoor tot tien jobs worden gecreëerd voor bekwame elektronische ingenieurs en technisch personeel van de klantenservice. 

Het bedrijf met hoofdkantoor in de VS en meer dan 2.000 medewerkers verspreid over tachtig locaties over de hele wereld is een geautoriseerde distributeur voor meer dan 350 fabrikanten, gespecialiseerd in moeilijk verkrijgbare onderdelen voor de aftermarket voor reparatieoplossingen. Na recente overnames heeft Radwell nu meer dan 250.000 nieuwe en verouderde reserveonderdelen op voorraad verspreid over 9,5 km2 opslagruimte op haar zeven Europese locaties in België, Duitsland, Tsjechië, Polen en het Verenigd Koninkrijk, waardoor snellere oplossingen mogelijk zijn voor onze klanten in het Europese continent. 

In België probeert Radwell haar team van elektronica-ingenieurs uit te breiden om reparatieoplossingen te bieden aan industriële bedrijven in het hele land en in heel Europa. Momenteel wordt het driekoppige Belgische klantenserviceteam ondersteund door een uitgebreid meertalig team gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, maar het bedrijf streeft ernaar om meer technische klantenservicefuncties toe te voegen aan Sint-Truiden naarmate het zich op de locatie uitbreidt.

'Wij verkopen en repareren industriële elektrische en elektronische besturingsapparatuur, waaronder timers, tellers, foto-elektrische sensoren, stroomonderbrekers, drukknoppen, PLC’s, motoren, snelheidsregeling en andere apparaten die worden gebruikt om machines te laten draaien', zegt Wesley Maya, filiaalmanager van Radwell in België.

'Sectoren waarin we werken zijn onder meer autofabrikanten, chemische fabrieken, voedselverwerkingsfaciliteiten, lokale overheden, overheidsinstanties, bakkerijen, energiecentrales, pretparken, exporteurs, kunststofgieten en extruders, staalfabrieken en een lange lijst van andere bedrijfssectoren. De omvang en schaal van onze inventaris plaatst ons nu in een ongeëvenaarde positie voor het leveren van reserveonderdelen en reparatieoplossingen in stressvolle storingssituaties. Het operationele team van Radwell is toegewijd aan voortdurende verbetering en analyseert alle interne processen en implementeert veranderingen, zowel geautomatiseerd als handmatig, om onze klanten het best mogelijke serviceniveau te bieden. We zijn nu op zoek naar extra elektronica-ingenieurs en klantendienstpersoneel in de komende zes maanden als onderdeel van onze expansie, waardoor we tot tien banen kunnen creëren in Sint-Truiden.'

De Europese capaciteiten van Radwell worden ondersteund door een wereldwijde database met meer dan 35 miljoen reserveonderdelen. Met garanties en uitgebreide garantieopties op alle producten, die 24/7 van deur tot deur worden verzonden, wordt de productinventaris van Radwell ondersteund door een multinationaal team van meer dan 50 in Europa gevestigde ingenieurs, die in totaal 25 talen spreken. Het op technologie gebaseerde distributiemodel maakt het bedrijf nu tot een toonaangevende wereldwijde leverancier van onderhouds-, reparatie- en operationele producten, gericht op de aftermarket voor reparatieoplossingen voor kritische componenten.

Radwell International, een gespecialiseerd distributie- en lichtproductiebedrijf opgericht in 1979, levert wereldwijd nieuwe en gereviseerde industriële automatiseringscomponenten voor de reparatie en het onderhoud van apparatuur op fabrieksvloeren en andere eindmarkten. Met meer dan 2.000 medewerkers is Radwell International een geautoriseerde distributeur voor meer dan 350 fabrikanten en gespecialiseerd in moeilijk verkrijgbare onderdelen.

Meer informatie: www.radwell.com

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina