Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

De Duitse economie verzwakt en zal volgens het Instituut voor Macro-economie en Conjunctuuronderzoek (IMK) slechts langzaam herstellen in 2024.

Ook de machinebouwindustrie voelt hiervan de gevolgen. Om hun concurrentievermogen te versterken, zullen organisaties zich moeten richten op automatisering.

Dankzij low cost automatisering (LCA) en de RBTX robotica marktplaats van igus kunnen bedrijven van alle groottes een complete oplossing vinden die past bij hun vereisten en budget - al vanaf 2.000 euro. Het kunststoffenbedrijf zet nu voor de derde keer de projecten met het snelste rendement op investering (ROI) in de spotlights met de ROIBOT Award. Gebruikers kunnen nu meedingen naar LCA-producten ter waarde van 5.000 euro, naast de internationale erkenning.

In tijden van een verzwakkende economie zijn zowel bedrijven als kleine en middelgrote ondernemingen (MKB) op zoek naar automatiseringsoplossingen die kosteneffectief en eenvoudig te implementeren zijn. Het is precies deze behoefte die igus vervult met LCA. De in Keulen gevestigde kunststofspecialist biedt alles wat geïnteresseerden nodig hebben voor kosteneffectieve procesautomatisering uit één hand: van losse componenten en robots met randapparatuur tot complete oplossingen voor toepassingen op maat. De gemiddelde investeringskosten zijn hier 12.000 euro. Ter vergelijking: een industriële robot kost al snel meer dan 100.000 euro, inclusief besturingssysteem, software en licenties.

'We zijn altijd verbaasd over de creatieve manier waarop bedrijven onze componenten gebruiken. Van geautomatiseerde regenwormboerderijen tot robots die bier serveren', stelt Roy Snellens, Productmanager Low Cost Automatisering bij igus BV. Veel van deze uitvindingen krijgen echter te weinig aandacht. 'Daarom organiseren we de ROIBOT Award 2024. Voor de derde keer willen we een podium bieden aan LCA-projecten die blijk geven van moed, creativiteit en out-of-the-box denken.'

igus organiseert de wedstrijd elke twee jaar met een internationale focus. In 2022 werden 110 projecten uit 20 landen ingezonden.

Meedoen kan nog tot eind juni

Gebruikers kunnen zich met hun automatiseringsprojecten tot 30 juni 2024 aanmelden voor de ROIBOT Award via https://roibot.de/nl/concurrentie-voor-slimme-automatiseringsoplossingen/.

igus biedt ondersteuning indien gewenst. Een team van experts maakt gratis video- en beeldopnames van de toepassing en begeleidt de enscenering. Deelnemers slaan dus de aanvraagprocedure over en zijn directe kandidaten voor de wedstrijd. Voorwaarde is dat de LCA-oplossingen werken met componenten die bij igus of via  RBTX.nl zijn aangeschaft. Dit zijn bijvoorbeeld knikarmrobots, lineaire (portaal)robots, delta robots en SCARA robots.

Low Cost Automatiseringsproducten ter waarde van 5.000 euro winnen en aandacht genereren

Een jury bestaande uit vertegenwoordigers van de vakpers en industrie-experts selecteert de drie beste projecten die opvallen door originaliteit en een korte terugverdientijd.

De winnaar ontvangt LCA-hardware ter waarde van 5.000 euro, terwijl de runners-up 2.500 euro en 1.000 euro krijgen. 'De wedstrijd biedt deelnemers ook internationale media-aandacht en de mogelijkheid om te netwerken met andere automatiseringsliefhebbers, ervaringen uit te wisselen, inspiratie op te doen en misschien zelfs nieuwe carrièremogelijkheden te verkennen. Tijdens de laatste ROIBOT Award werden bijvoorbeeld investeerders gevonden voor een jonge startup', besluit Snellens. De winnaar van de ROIBOT Award 2022, MFG Technik & Service GmbH, profiteerde hier ook van. Het bedrijf uit Kranzberg bij München overtuigde de jury met zijn Label Monkey, een LCA-oplossing die industriële pallets aan drie zijden labelt met behulp van de robolink DP robotarm van igus.

Foto: Of het nu gaat om een cobot, gelede arm robot of platte lineaire robot: igus bekroont slimme en creatieve LCA-projecten voor de derde keer met de ROIBOT Award. 

Meer informatie vindt u op www.igus.nl/over-igus

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina