Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Van student naar ondernemer: het succesverhaal van XYZ Dynamics.

Alex Pap, voormalig lid van University Racing Eindhoven (URE), heeft na zijn studententijd zijn eigen bedrijf opgericht: XYZ Dynamics.

Thom van Oss van Apex Dynamics bracht onlangs een bezoek aan Alex om te praten over zijn ervaringen bij URE, zijn huidige situatie, en de lessen die hij heeft geleerd tijdens zijn tijd als student en teamlid van URE.

'Ik kijk altijd met veel plezier terug op mijn tijd bij team URE. Daar heb ik geleerd dat elk probleem oplosbaar is en dat heb ik ook meegenomen toen ik XYZ Dynamics oprichtte', vertelt Alex Pap.

Bekijk hieronder de video: URE-ervaring legt de basis voor succesvolle onderneming

URE (University Racing Eindhoven)

Als oud-lid van Team URE blikt Alex Pap graag terug op zijn tijd bij URE, waar hij leerde dat elk probleem een oplossing heeft. Hij benadrukt ook dat in een commercieel bedrijf elk probleem opgelost moet worden en dat er geen plaats is voor excuses.

'Ik vind het wel mooi dat jij zelfstandig ondernemer bent geworden. Studeren gaat vaak over vrijheid blijheid, maar als ondernemer krijg je ineens heel veel verantwoordelijkheden. Ik vind het leuk om te horen dat jij dat toch mee hebt gekregen vanuit de disciplines bij Team URE', zegt Thom van Oss.

Wat doet XYZ Dynamics?

Na zijn tijd bij URE heeft Alex samen met twee vrienden XYZ Dynamics opgericht. Bij de start van deze onderneming hebben zij een duidelijke missie geformuleerd: het versnellen van de energietransitie in de commerciƫle voertuigenindustrie.

XYZ Dynamics specialiseert zich in het elektrificeren van Ground Support Equipment (GSE) voertuigen. Denk bijvoorbeeld aan de voertuigen op een vliegveld, zoals de pushback trekkers die vliegtuigen naar de startbaan duwen. Deze voertuigen rijden nu veelal op diesel, maar bij XYZ Dynamics werken ze eraan om deze volledig elektrisch te maken, zodat dieselvoertuigen verleden tijd worden. Dit is een goed initiatief om de wereld weer een stukje groener te maken en het wordt op termijn ook een wettelijke verplichting.

www.apexdyna.nl 

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina