Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Rittal breidt zijn aanbod gestandaardiseerde netwerk- en serverkasten voor IT-infrastructuur uit met het TX Colo-rack.

Daarmee komt de wereldspeler op het vlak van behuizingstechniek en IT-infrastructuur tegemoet aan de vraag van de groeiende colocatiemarkt. Daarbij huren bedrijven een uitgeruste ruimte van een datacenter af en vertrouwen ze op een IT-infrastructuur die energiezuinig, veilig, flexibel en schaalbaar is.

Het nieuwe Rittal TX Colo-rack biedt colocatieproviders een kant-en-klare, gestandaardiseerde IT-oplossing die speciaal voor deze markt is ontworpen.

Bij colocatie huren bedrijven volledig uitgeruste racks of een volledige ruimte van een gespecialiseerde datacenteroperator om hun eigen IT-apparatuur in te integreren. Zo hoeven ze hun apparatuur niet op hun eigen terrein onder te brengen. Colocatieproviders bieden ultramoderne datacenters die zorgen voor een veilig en efficiënt beheer van deze apparatuur. De IT-infrastructuur moet echter op een hoog niveau presteren: hoge energie-efficiëntie, gegarandeerde kwaliteit en betrouwbaarheid, wereldwijde standaardisatie, gedocumenteerd bewijs en certificering zijn de norm. Tegelijkertijd moeten de componenten op elkaar zijn afgestemd en snel schaalbaar zijn. Met het nieuwe TX Colo-rack helpt Rittal colocatieproviders om snel aan deze eisen en de groeiende vraag te voldoen.

Vraag naar rekenkracht

De internationale markt voor colocatiedatacenters zal tussen 2024 en 2028 met 66,57 miljard dollar groeien, voorspelt marktonderzoeksbureau Technavio in een rapport.

'De colocatiemarkt ontwikkelt zich in een indrukwekkend tempo', stelt Koen Van Hende, ​​Product Manager IT Solutions bij Rittal vast. 'Deze groei wordt gedreven door de toenemende vraag naar rekenkracht, beveiliging en schaalbaarheid. Bedrijven zijn steeds meer op zoek naar flexibele en toekomstbestendige oplossingen met de toenemende complexiteit en omvang van IT-infrastructuren.' 

De vooruitgang op het gebied van AI vergroot ook de behoefte aan ’raw computing power’, al kan de benodigde rekenkracht voor AI-toepassingen sterk variëren.

'Colocatie biedt een efficiënte manier om die rekenkracht in kaart te brengen zonder dat bedrijven hun eigen datacenters hoeven te runnen', legt Koen Van Hende uit. 'Ons nieuwe rack stelt leveranciers in staat om binnen de kortste tijd op het hoogste niveau te presteren dankzij kant-en-klare, gestandaardiseerde oplossingen van hoge kwaliteit.'

Onmiddellijk inzetbaar

De TX Colo is speciaal ontwikkeld op maat van grote datacenters. Het gebruik van standaardcomponenten garandeert korte levertijden en, doordat de configuratie op voorhand gebeurt, is de oplossing meteen klaar voor gebruik. Het gestandaardiseerde ontwerp zorgt voor consistentie in het datacenter, waar de TX Colo gekoppeld kan worden aan andere IT-racks van Rittal. Het rack kan individueel aangepast worden dankzij Rittals uitgebreide assortiment accessoires en het praktische 25mm steekpatroon in de frameconstructie.

Modulair

De TX Colo bevat geïntegreerde lucht- en tussenschotten voor een optimale luchtstroom. Dakuitsparingen met borstelstrips over de hele diepte en kabelgoten zorgen voor eenvoudige kabelgeleiding. De VX comfort handgreep met cijfercodeslot biedt extra toegangsbeveiliging. Het rack heeft ook geventileerde deuren die een optimale klimaatbeheersing ondersteunen. 

www.rittal.be

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina