Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Robots zijn niet meer weg te denken uit de industrie en vinden steeds vaker hun weg naar kleine en middelgrote bedrijven in de vorm van cobots, zoals de ReBeL van igus.

Ze sorteren, picken en verplaatsen met behulp van camera's, zuigers en grijpersystemen. igus heeft nu een vingergrijper ontwikkeld voor de ReBeL cobot, zodat deze ook humanoïde taken kan uitvoeren. Deze is volledig gemaakt van smeringvrije kunststoffen en is daarom zeer kosteneffectief en eenvoudig te integreren.

Met de ReBeL heeft igus een compacte en lichtgewicht cobot op de markt gebracht, die een kosteneffectieve manier biedt om met robotica te beginnen werken. Hij is ideaal voor assemblagetaken, kwaliteitsinspecties en klussen in de dienstverlenende sector. Om de robot daadwerkelijk taken te laten uitvoeren, heeft hij grijpers en zuignappen nodig. Hiervoor biedt igus op de marktplaats RBTX.com een ruime keuze aan geschikte eindeffectoren van verschillende fabrikanten.

'Omdat de ReBeL erg licht en betaalbaar is met een gewicht van ongeveer 8 kilogram en een prijs vanaf €3.830 wordt hij vaak gebruikt in humanoïde toepassingen. Om deze reden hebben we verschillende verzoeken van klanten ontvangen voor een robothand die gemakkelijk plug and play kan worden aangesloten op de ReBeL', legt Roy Snellens uit, Productmanager Low-Cost Automatisering bij igus. Daarom heeft igus nu een bijzonder kosteneffectieve ReBeL-vingergrijper ontwikkeld, die verkrijgbaar is voor slechts 2.392 euro.

De humanoïde hand is compatibel met alle ReBeL-modellen. Hij wordt aangestuurd via DIO op het middelpunt van het gereedschap, waardoor hij eenvoudig te integreren is en geschikt is voor verschillende toepassingen. Het speciale kenmerk van de vingergrijper is dat hij de handbewegingen van een persoon kan nabootsen.

'De ReBeL kan een breed scala aan eenvoudige humanoïde taken en toepassingen uitvoeren met de nieuwe betaalbare hand. We denken aan gebieden als onderzoek en ontwikkeling op universiteiten en taken in de catering- of entertainmentindustrie', zegt Snellens. 

Nauwkeurige bewegingen dankzij hoogwaardige kunststoffen

Alle componenten, inclusief de flens, kabels en besturingseenheid, worden rechtstreeks door igus in Keulen geleverd. Dit geeft de klant een oplossing die 100% compatibel is. Smeervrije hoogwaardige kunststoffen houden de prijs laag. De glijlagers in de gewrichten van iglidur-polymeren zijn niet alleen voordelig en smeervrij, maar zorgen ook voor soepele en nauwkeurige bewegingen van de afzonderlijke vingers.

Uitgebreide tests in het eigen laboratorium met een oppervlak van 3.800 vierkante meter garanderen de levensduur van de humanoïde hand. Ze zijn extreem flexibel en kunnen worden bestuurd via verschillende interfaces, waaronder USB, TTL (5V) serieel en interne scripting. Naast de vingergrijper biedt igus ook andere producten voor de ReBeL-omgeving. Dit zijn bijvoorbeeld brandwerende rookkappen, een 7de as, grijpersets, adapterplatensets, energietoevoersystemen, een afgewerkt werkstation en aansluitkabels.

Foto:  Het Duitse igus heeft een vingergrijper ontwikkeld voor de ReBeL cobot. De ReBeL kan verschillende eenvoudige humanoïde taken uitvoeren met de nieuwe betaalbare robothand.

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina