Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

NORD DRIVESYSTEMS vierde de opening van zijn nieuwe fabriek in McKinney, Texas.

Na Waunakee in Wisconsin, Charlotte in North Carolina en Corona in Californië is dit de vierde locatie in de VS voor de leverancier van aandrijftechnologie. Hier, in de zuidelijke regio van de VS, zal NORD pre-sales, magazijn, assemblage en aftermarket services aanbieden. De nieuwe fabriek is daarmee een aanvulling op de andere vestigingen bij het ondersteunen van klanten in de hele Verenigde Staten.

De McKinney vestiging ligt ten noordoosten van Dallas. Op een oppervlakte van 7.900 vierkante meter bevinden zich faciliteiten voor assemblage, service en klantbeleving. Direct na de voltooiing van de eerste bouwfase in juni 2023 begon de productie van ongelakte reductoren. Tijdens de tweede bouwfase werden meer assemblageruimtes toegevoegd, zodat de fabriek nu beschikt over tien assemblagecellen. Met de voltooiing van de laatste bouwfase werd een verfinstallatie toegevoegd aan de nieuwe fabriek, waarmee reductoren verschillende oppervlaktebehandelingen kunnen ondergaan. In de toekomst zullen er tot 200 units per shift worden afgewerkt.

Bouwen aan een hechte relatie met de McKinney gemeenschap

Naast de NORD directeuren Ullrich Küchenmeister en Gernot Zarp van het hoofdkantoor in Bargteheide, waren veel vertegenwoordigers van brancheorganisaties, evenals klanten, leveranciers en politici naar McKinney gekomen om de opening te vieren. Onder hen was congreslid Keith Self. Tijdens het aansluitende "open huis" maakten de gasten uit de eerste hand kennis met de nieuwe fabriek en werden ze geïnformeerd over NORD’s passende aandrijfoplossingen en service dicht bij de klant. "Met de nieuwe fabriek kunnen we onze beloftes aan de klant nakomen en zeer korte levertijden blijven bieden", zegt Torsten Schultz, president van NORD USA. "De stad heeft ons met open armen ontvangen en we kijken ernaar uit om een hechte relatie met de gemeenschap op te bouwen."

NORD's mondiale aanwezigheid garandeert een betere focus op de klant

Klantnabijheid is essentieel voor NORD DRIVESYSTEMS. Met zijn wereldwijde netwerk is de aandrijfspecialist in meer dan 80 landen vertegenwoordigd. Daarmee biedt NORD zijn klanten korte levertijden, deskundig advies en snelle service op locatie. Eigen productie- en montagefaciliteiten, evenals servicecentra in alle belangrijke industrielanden zorgen voor een soepele samenwerking ter plaatse en een betere focus op de klant.

Texas is momenteel een hotspot voor investeringen in de VS

De nieuwe vestiging in Texas completeert niet alleen de aanwezigheid van NORD in de VS, die zich nu uitstrekt in alle vier de windrichtingen. Texas wordt beschouwd als een van de huidige groeiregio's in de VS. Met een bruto binnenlands product van ongeveer 2,6 biljoen US dollar (2023, Statista) behoort de staat tot de top 10 van nationale economieën. Gefinancierd door een investeringsvriendelijke politiek, vestigen zich hier momenteel veel bedrijven uit nationale en internationale traditionele en toekomstgerichte industrieën. Daarmee is dit voor NORD de ideale locatie om dicht bij zijn klanten te zijn. Van hieruit levert NORD zijn motoren, reductoren en frequentieomvormers voor het grootste deel aan klanten uit de logistieke, voedings-, elektronica- of machinebouwindustrie.

www.nord.com

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina