Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Met de NORDAC PRO SK 500P beschikt NORD DRIVESYSTEMS over een schakelkastomvormer voor vrijwel elke aandrijftoepassing.

Hij is verkrijgbaar in varianten met een vermogensbereik van 0,25 tot 22 kW, die kunnen worden toegewezen aan verschillende vereisten in verschillende industrieën. Momenteel werkt de systeemleverancier aan uitbreiding van het vermogensbereik.

Een besturingsstandaard voor meerdere toepassingen, dat is het doel dat NORD zich heeft gesteld bij de ontwikkeling van de NORDAC PRO SK 500P. Het resultaat is een schakelkastomvormer met hoge veelzijdigheid en intelligente communicatie met systeemcomponenten. Op deze manier kunnen NORD gebruikers het aantal omvormervarianten verminderen en langduriger vertrouwen op een systeem.

Veelzijdige integratie

Zoals bij alle NORDAC PRO frequentieomvormers is de geïntegreerde multi-protocol Ethernet interface een van de belangrijkste elementen. Deze kan worden gebruikt om de besturingscomponent in verschillende netwerken te integreren zonder deze te hoeven aanpassen. Dit omvat de protocollen Profinet, EtherCAT, EtherNet/IP en POWERLINK. Afhankelijk van het model zijn er nog meer protocollen beschikbaar. Via een USB interface kan de omvormer ook spanningsvrij geparametreerd worden.

De geïntegreerde PLC reageert onafhankelijk op procesveranderingen in het systeem. Daarmee kan deze de besturing op een hoger niveau ontlasten. De POSICON positioneerfunctie voert diverse positioneringstaken uit en kan zowel relatieve als absolute positionering regelen met incrementele of absolute encoders. Parameterset schakeling maakt zelfs sequentiële positionering van maximaal vier assen mogelijk.

Besturing van apparaten, van hefwerktuigen tot pompen

Met de NORDAC PRO SK 500P kunnen gebruikers een breed scala aan industrie-specifieke aandrijfapplicaties implementeren. De schakelkastomvormer heeft een vectorregeling met een overbelastingreserve van 200%. Hierdoor is hij geschikt voor de besturing van motorreductoren in zware toepassingen of hefsystemen. De PI regelaar met de geïntegreerde compensatorregeling maakt het de meest geschikte frequentieomvormer voor pompen en wikkelsystemen. Tegelijkertijd neemt de frequentieomvormer met zijn boekformaat zeer weinig ruimte in in de schakelkast en kan hij zonder tussenruimte worden geïnstalleerd.

Meer maten in voorbereiding

Met de NORDAC PRO SK 500P is het mogelijk om alle motortypes met of zonder encoderterugkoppeling aan te sturen. Om de voordelen ook in een breder vermogensbereik beschikbaar te maken, werkt NORD momenteel aan nieuwe formaten voor de omvormer.

In combinatie met motorreductoren, industriële reductoren en elektromotoren uit het modulaire systeem van NORD resulteert dit in aandrijfoplossingen die technisch en economisch zijn afgestemd op de betreffende toepassingseisen. NORD levert deze oplossingen volledig uit één hand. Hiervoor kan de systeemleverancier terugvallen op een wereldwijd netwerk van meer dan 80 landen.

www.nord.be

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina