Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Meetspecialist Testo lanceert de Food BT-lijn: een nieuwe lijn slimme meettoestellen met verschillende innovatieve functies voor een efficiënter kwaliteitsmanagement van levensmiddelen.

Dankzij de naadloze BlueToothkoppeling met de testo Smart App bieden de testo 270 BT, testo 104-IR BT en testo 110 Food voortaan niet alleen de vertrouwde nauwkeurige meting, maar ook een moeiteloze, betrouwbare en HACCP-conforme digitale documentatie.

‘Strenge voorschriften inzake kwaliteitsborging en een strikte documentatieplicht, gecombineerd met een toenemende tijds- en kostendruk en almaar minder beschikbaar personeel, vormen een groeiende uitdaging voor verantwoordelijken in de voedingsmiddelen- industrie. Met dit nieuwe gamma slimme meettoestellen en verschillende clevere functies in de app zorgen we voor eenvoudigere werkprocessen en een foutloze, veilige en ongecompliceerde digitale documentatie. Maximaal gebruiksgemak en maximale efficiëntie zijn daarbij eens te meer ons uitgangspunt’, vertelt  Jeroen Van Der Kelen, managing director van Testo België. 

Moeiteloze documentatie via de testo Smart App

Dankzij de koppeling van de nieuwe Food BT-lijn met de testo Smart App zijn alle relevante meetgrootheden voor de veiligheid en kwaliteit van levensmiddelen in realtime en in één oogopslag beschikbaar. In de app worden ze bovendien automatisch opgeslagen en gedocumenteerd, wat zorgt voor tijdswinst en het risico op manuele fouten wegneemt. Een professionele rapportage in de vorm van een csv-gegevensexport of als pdf inclusief handtekening- en commentaarfunctie maakt een nauwkeurige traceerbaarheid van de metingen voor bepaalde periodes mogelijk; het intuïtieve app-ontwerp en de eenvoudige omgang garanderen een veilige, gebruiksvriendelijke bediening, zelfs voor minder ervaren of vaak wisselend personeel. 

Gecertificeerde meettechniek voor elk toepassingsgebied

Alle drie de meetinstrumenten van de Food BT-lijn voldoen aan de strenge eisen van HACCP International en NSF International en garanderen dus maximale voedselveiligheid. De robuuste afwerking zorgt voor een bijzondere stabiliteit en lange levensduur met beschermklasse IP65 (bij de testo 110 Food in combinatie met de in de levering inbegrepen beschermhoes TopSafe).

Behalve een naadloze documentatie via de testo Smart App bieden de modellen van de Food BT-lijn de van Testo bekende betrouwbare meetkwaliteit.

  • testo 270 BT: frituurolietester met app-koppeling

De testo 270 BT met zijn intuïtieve stoplicht-display* (beschikbaar na aanmelding in de app) maakt een objectieve, snelle en betrouwbare meting van de belangrijkste kwaliteitsparameters mogelijk – met of zonder app-koppeling en rechtstreeks in de hete olie. Het regelmatig bepalen en in de gaten houden van een optimale TPM-waarde zorgt niet alleen voor kwalitatief hoogwaardige bakproducten, maar verlengt ook de gebruiksduur van de frituurolie en verlaagt zodoende de uitgaven voor frituurolie met wel 20 procent. Daarmee garandeert de testo 270 BT een optimale oliekwaliteit, uitstekende bakresultaten en een veilig en efficiënt oliemanagement. Via de app kan het instrument bovendien nauwkeurig gekalibreerd en geajusteerd worden, wat de kwaliteitsborging extra eenvoudig maakt.

  • testo 104-IR BT: infrarood- en steekthermometer met app-koppeling

De testo 104-IR BT is geschikt voor allerlei toepassingen met of zonder app-koppeling. Het instrument maakt behalve nauwkeurige controlepunt-metingen (CP/CCP) van oppervlakte- en kerntemperaturen van diverse voedingswaren ook een foutloze digitale documentatie mogelijk en is simpel te bedienen. Met zijn HACCP-/NSF-conformiteit en EN13485-certificering is de testo 104-IR BT als het ware voorbestemd voor toepassing in de Food-sector.

  • testo 110 Food: universeel temperatuurmeetinstrument met app-koppeling

De testo 110 Food ligt met zijn intuïtieve ontwerp niet alleen goed in de hand maar garandeert ook een eenvoudige, snelle en nauwkeurige temperatuurmeting en foutloze digitale documentatie in de voedingssector. Dankzij verwisselbare temperatuurvoelers (steek-/dompelvoeler, voeler voor vriesproducten, Pt100-voeler voor laboratoria etc.) zijn universele controlepunt-metingen (CP/CCP) met of zonder app-koppeling in allerlei situaties mogelijk.

De meetinstrumenten voor levensmiddelen testo 270 BT, testo 104-IR BT en testo 110 Food plus handige sets en bijpassend toebehoren zijn per direct verkrijgbaar in speciaalzaken of rechtstreeks bij Testo op www.testo.com.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina