Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Rittal installeerde recent 74 VX IT Racks bij mediaspeler RTL België voor de constructie van een nieuw datacenter.

Deze kastsystemen, die zeer modulair zijn en een hoge draagkracht hebben, werden ook uitgerust met LCP CW (Chilled Water), een actief koelsysteem van Rittal. De luchtstromen worden in het datacenter gekanaliseerd via koude en warme gangen en bevorderen zo de energie-efficiëntie.

RTL koos voor Rittal omwille van een eerdere geslaagde samenwerking en de kwaliteit van het productportfolio van de wereldspeler op het vlak van behuizingstechniek en IT-infrastructuur. Het project werd in goede banen geleid door Amptec, leverancier en integrator van professionele audio-oplossingen voor de broadcast-, live- en studio-industrie.

RTL België, de mediagroep boven onder meer televisiezender RTL-TVI en radiozender Radio Contact, besloot onlangs om de bestaande technische ruimtes met uitzend- en productieapparatuur te vervangen door een gloednieuw datacenter. Omwille van plaatsgebrek en de beperkte HVAC-infastructuur volstonden de verouderde ruimtes niet om het nieuwe IP-gebaseerd systeem betrouwbaar te laten draaien. De mediagroep nam voor het project contact op met het familiebedrijf Amptec uit Bilzen, dat instond voor de integratie, het projectmanagement, de bekabeling en stroomvoorziening.

Op vraag van RTL België schakelde Amptec vervolgens Rittal in voor de levering en plaatsing van de kast- en koelsystemen. Een stockageruimte werd volledig leeggemaakt en voorzien van een nieuwe IT-room met verhoogde vloer, waarin alle koperbekabeling en koelingleidingen werden weggewerkt.

Modulair

'Het modulaire karakter van Rittals VX IT-kastsysteem en de compatibiliteit met de IT-componenten die we voor ogen hadden, gaven de doorslag om opnieuw voor Rittal te kiezen', weet Thierry Peters, Media Technology Integration Manager bij RTL.

'In het verleden hebben we dankzij het modulaire karakter ons bestaande kastsysteem steeds kunnen uitbreiden naarmate onze technische infrastructuur groeide. De tweehonderd units die Rittal sinds 2006 installeerde in onze verschillende technische ruimtes, zijn daardoor nog steeds in gebruik. Ook in het nieuwe datacenter zijn er uitbreidingsmogelijkheden. De robuustheid van de kasten is eveneens een belangrijk aspect, want de serverapparatuur in de kasten kan tot 1.800 kilo wegen per rack.'

Water- en luchtkoeling

De kasten zijn uitgerust met geavanceerde LCP CW-waterkoelsystemen en Intelligente Power Distribution Units (Metered PDU’s) voor stroomverdeling en de monitoring van temperatuur en waterlekken. De Metered PDU zorgt voor de energiemeting aan de voeding respectievelijk per fase, en maakt bediening vanop afstand mogelijk, wat belangrijk is voor een mediabedrijf dat 24/7 actief is.

'Het datacenter is opgedeeld in vier koude gangen met daarin telkens een LCP CW-koelinstallatie met gekoeld water. Dankzij een gesloten dak blijft de koele lucht ter plaatse en wordt deze door de servers opgezogen, om er langs de achterkant als warme lucht weer uit te komen. Die warme lucht wordt vervolgens opnieuw opgenomen en gekoeld door de LCP’s aan de achterzijde en opnieuw in de koude gang geblazen, wat resulteert in een energiezuinige en stabiele temperatuurregeling', legt Kris Matsaert, Account Manager IT bij Rittal uit.

Goede samenwerking

Thierry Peters blikt terug op de vlotte samenwerking. 'Het project werd zeer goed opgevolgd vanaf het eerste contact tot en met de plaatsing van de kasten. Alles werd op tijd en binnen het budget afgerond.' Ook bij Amptec is men enthousiast. 'Het is de eerste keer dat we voor zo’n grootschalig project samenwerkten met Rittal. Op basis van deze positieve ervaring, willen we ook bij volgende projecten graag de hulp van Rittal inschakelen', besluit Jasper Willems, Sales Director bij Amptec.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina