Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Rittal introduceert een nieuw concept van ventilatoren, de Blue e+ ventilatoren voor de klimatisatie van kastsystemen en behuizingen.

De opgewaardeerde filterventilatoren bieden een combinatie van optimale bescherming, energiebesparing en gebruiksgemak. Zo wordt het risico op oververhitting en uitval van apparatuur geminimaliseerd. De filterventilatoren worden nu standaard geleverd met vouwfilters, die zorgen voor een hoger luchtdebiet en waardoor hetzelfde koelvermogen ook met kleinere ventilatoren gegarandeerd kan worden. Dit najaar verschijnt een nog energiezuinigere EC-variant die werkt via elektronische commutatie en zo 60% minder energie verbruikt.

Rittal brengt een vernieuwd aanbod Blue e+ ventilatoren op de markt. Deze filterventilatoren zijn ontworpen om continue prestaties en betrouwbaarheid van apparatuur in kasten en behuizingen te garanderen, wat belangrijk is bij de preventie van apparaatuitval en de daarmee gepaard gaande kosten. 

Veilig en gebruiksvriendelijk

De nieuwe ventilatoren beschikken over een verbeterd design met eenvoudig vervangbare filtermatten en nieuwe ventilatormodules in vergelijking met de oudere AC- en DC-modellen. 

'De vouwfilters bieden een 40% hoger luchtdebiet, wat resulteert in 22% minder werkingsuren en dus lagere energiekosten om kasten te klimatiseren. Daarnaast zijn de filtermatten behandeld met een koper-nikkel coating, waardoor ze dezelfde geluidsdemping bieden als de oude generatie, maar met langere onderhoudsintervallen dankzij een zes keer groter filteroppervlak en een hogere capaciteit om stof op te vangen', licht Product Manager Danny Forré de voordelen toe.

Gebruiksvriendelijkheid stond centraal bij het ontwerp van deze nieuwe filterventilatoren. Dankzij het universele montageontwerp kunnen de Blue e+ filterventilatoren eenvoudig worden geïntegreerd in diverse buitenbehuizingen, inclusief enkelwandige constructies. Ze kunnen eenvoudig aan een kast vastgeklikt worden dankzij schroefloze veerdrukklemmen. Het verbeterde openingsmechanisme vereenvoudigt het vervangen van de filtermatten.

EC-ventilator

Dit najaar verschijnt ook een EC-uitvoering van de ventilatoren. De ingebouwde EC-motoren (elektronische commutatie) bieden maximale energie-efficiëntie, doordat ze werken op AC-voedingsspanning die elektronisch wordt omgezet naar DC-spanning, waarbij de snelheid nauwkeurig kan worden geregeld. Ze behouden een koelvermogen van 1,5 tot 5 kW terwijl ze 60% minder energie verbruiken. De EC-technologie draagt verder bij aan energie-efficiëntie door een lager energieverbruik en biedt een ruim spanningsbereik van 100 tot 240 volt. 

De ventilatoren zijn eenvoudig te koppelen en te digitaliseren via de IoT Interface. Dat maakt de continue bewaking van temperaturen en werkingsstatus mogelijk, evenals automatische meldingen en opvolging van storingen. De interface geeft bijvoorbeeld aan wanneer filters vervangen moeten worden. Deze functies helpen bij het voorkomen van stilstanden en vereenvoudigen het beheer van de apparatuur, inclusief bediening vanop afstand. De uitgebreide controle- en monitoringsmogelijkheden omvatten zowel analoge als digitale signalen, waarbij de IoT-interface exclusieve nieuwe functies biedt zoals vraaggestuurd onderhoud van filtermatten door technici. Daarnaast is er een noodkoelfunctie die de ventilator automatisch op maximale snelheid laat draaien bij te hoge temperaturen, om zo de oververhitting van de ingebouwde componenten te voorkomen.

De Blue e+ EC ventilatoren zijn dit najaar verkrijgbaar.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina