Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Aandrijfspecialist NORD DRIVESYSTEMS presenteert van 5 tot en met 7 november 2024 in het beursgebouw in Bad Salzuflen zijn uitgebreide productprogramma voor de machinebouw.

In hal 20 op stand D2 kunnen bezoekers zich laten informeren over de aandrijfoplossingen van de modulaire producten van de systeemleverancier. Het accent ligt hierbij op de energiezuinige IE5+ synchroonmotoren (zie foto) en de decentrale NORDAC ON/ON+ frequentieomvormers.

De IE5+ synchroonmotoren van NORD staan voor het hoogste niveau van efficiëntie en bedrijfszekerheid. Ze overtreffen de hoogst gedefinieerde efficiëntieklasse en onderscheiden zich door hun compacte, hygiënische ontwerp in een zeer kleine inbouwruimte. Ze zijn leverbaar in verschillende uitvoeringen: als TENV motor met glad oppervlak, als TEFC motor met koelribben en als geïntegreerde DuoDrive motorreductor. Deze laatste combineert de permanente magneet synchroonmotor (PMSM) met een eentraps rechte reductor in één behuizing. De IE5+ synchroonmotoren met rendementen tot 95% over een breed koppelbereik bieden eveneens optimale prestaties op het gebied van energieverbruik in deellast- en deeltoerentalbereiken. Hun vermogen varieert tussen 0,35 kW en 4 kW, afhankelijk van het type.

NORDAC ON/ON+ decentrale aandrijfelektronica

De decentrale NORDAC ON/ON+ frequentieomvormers worden gekenmerkt door hun compacte ontwerp, volledige insteekbaarheid en hoge betrouwbaarheid. Ze bieden ook PLC-functionaliteit voor aandrijf- gerelateerde functies (PLC onboard) en een geïntegreerde Ethernet interface. ProfiNET, EtherNET IP en EtherCAT kunnen via parameters worden ingesteld. NORDAC ON is ontworpen voor toepassingen met asynchroonmotoren, terwijl NORDAC ON+ is ontworpen voor de combinatie met de IE5+ synchroonmotor. De frequentieomvormers zijn bedoeld voor vermogens van 0,37 kW tot 3 kW en verminderen bedradingsinspanningen aanzienlijk. Met hun plug-and-play functie bieden ze een onderhoudsvriendelijke en economische oplossing voor moderne productieomgevingen.

NORDAC PRO SK 500P - veelzijdig en intelligent

Met de NORDAC PRO SK 500P biedt NORD een schakelkastomvormer voor praktisch elke aandrijftoepassing. De omvormer in boekformaat overtuigt door zijn hoge overbelastbaarheid en is leverbaar in verschillende varianten. Het vermogensbereik loopt van 0,25 tot 22 kW en wordt in de toekomst verder uitgebreid. Andere kenmerken zijn de USB, multi-encoder en multi-protocol interfaces. De geïntegreerde PLC vermindert de belasting op hoger niveau PLC’s en met de positioneerfunctie POSICON kunnen diverse positioneringstaken worden uitgevoerd. Met de NORDAC PRO SK 500P kunnen alle motortypen worden bestuurd met en zonder encoderterugkoppeling en kan het aantal varianten in de schakelkast worden gereduceerd.

Permanente controle van de aandrijving

Met de NORDCON APP voor mobiel onderhoud en inbedrijfstelling van frequentieomvormers maakt NORD diagnose, analyse, parametrisering en bewaking van de aandrijfsystemen mogelijk via een mobiel eindapparaat voor servicegebruik. De NORDAC ACCESS BT is een Bluetooth stick die direct met de frequentieomvormer wordt gebruikt - dit zorgt voor zowel comfortabele mobiele toegang tot de aandrijfdata, als voor toegangscontrole.

NORD DRIVESYSTEMS presenteert deze en meer aandrijfoplossingen van 5 tot 7 november 2024 op de FMB in het beurscentrum in Bad Salzuflen. U vindt het bedrijf in hal 20 op stand D2.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

logopagina