De nieuwe mGrip vingergrijper van Schmalz heeft een unieke geometrie waardoor hij kwetsbare producten zoals groenten of gebakken etenswaren nauwkeurig en voorzichtig oppakt.
Zo kunnen fabrikanten in de voedingsindustrie hun productieproces betrouwbaar automatiseren.
Kwetsbare oppervlakken, soms zacht en soms breekbaar, bol of vlak – levensmiddelen zijn divers – zijn een uitdaging voor geautomatiseerde oplossingen. De handling moet absoluut hygiënisch en dus veilig zijn. Met de vele configuratiemogelijkheden van de mGrip biedt Schmalz altijd de juiste oplossing. Maar ook bedrijven buiten de voedingsmiddelenindustrie kunnen profiteren van de mGrip. Ook netjes en zakjes worden zonder problemen opgepakt. Zo kan er 24/7 worden gepickt en verzameld.
In tegenstelling tot mechanische systemen gaat de pneumatische mGrip uiterst voorzichtig om met kwetsbare producten. Zo kunnen gebakken producten, fruit en groenten zonder beschadiging in trays worden geplaats of, vanwege kwaliteitsnormen, worden verwijderd. Door de vele configuratiemogelijkheden kan de grijper voedingsmiddelen van verschillende vormen en kenmerken oppakken zoals bijvoorbeeld kipdrumsticks.
Het gesloten systeem zorgt voor maximale procesbetrouwbaarheid. De nieuwe vingergrijper voldoet aan alle hygiënenormen. Hij is gemakkelijk te reinigen – zonder demontage - is CIP (clean-in-place) en COP (clean-out-of-place) goedgekeurd. Het pneumatische circuit is gesloten voor een hygiënisch ontwerp dat risico op besmetting minimaliseert. Het lichtgewicht design maakt de mGrip geschikt voor gebruik op cobots en lichtgewicht robots.
Door de modulaire constructie en de keuze uit verschillende vingergroottes, variabele posities, openingshoeken en intensiteit, kan de grijper eenvoudig worden aangepast aan iedere taak. Dit geeft bedrijven maximale flexibiliteit bij de handling van verschillende voedingsmiddelen; vooral in processen met hoge snelheid. Medewerkers worden zo ontzien van monotone, repetitieve taken. Dit bespaart kosten en verbetert het rendement, kwaliteit en hygiëne.