Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

Het nummer 224 van Automation Magazine heeft als centraal dossier: 'Industriële automatisering in de landbouw.'

In ons land worstelen bedrijven vandaag met een hoge energiefactuur, uit de pan rijzende loonkosten, zorgen om de impact op de leefomgeving en een nijpend tekort aan personeel. In de landbouwsector spelen die problemen ook, alleen worden deze uitdagingen en hinderpalen er zo mogelijk nog uitvergroot. Bovendien zorgt de zoektocht naar meer opbrengst per hectare en hoge klanteneisen voor extra druk. Hoe kan technologie helpen om aan dit alles tegemoet te komen?

Alle romantische en clichématige beschouwingen over de ‘boerenstiel’ mogen meteen de vuilnisbak in, want landbouwbedrijven lopen vandaag voorop in innovatie. De inzet van drones, zelfrijdende machines en tractors, sensoren en robotisering zijn maar enkele voorbeelden van deze stelling. Dat is pure noodzaak om rendabel te werken. 

Om u een voorbeeld te geven over de mogelijke risico’s: Bij aardappelen ligt de totale productiekost per jaar per hectare op ongeveer 4.800 euro. Voor een bedrijf van 100 ha betekent dat dus een investering van 480 000 euro die moet gerecupereerd worden via de verkoop. Er kan dus maar best niets verloren gaan!

Onze landbouwsector loopt voorop als het om innovatie gaat. Smart farming zorgt ervoor dat plant en dier zo efficiënt mogelijk kunnen groeien. In dit dossier leest u tal van voorbeelden hoe technologie het leven op de boerderij efficiënt en economisch rendabel maakt.

Onder de titel DOSSIERS kan u ook nog extra artikelen lezen inzake landbouwautomatisering.

Klik hier onderaan op de cover van Automation Magazine nummer 224 om het volledige landbouwdossier te lezen.

AM224 25 NL

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

ledensept2022