Selecteer de taal

  • facebook logo
  • linkedin logo
  • twitter logo

De Pruisische generaal Carl Von Clausewitz wist het begin de 19de eeuw al: oorlogvoering is de verderzetting van politiek, maar dan met andere middelen.

Onze Westerse wereld is de afgelopen decennia gelukkig gespaard gebleven van grote conflicten op het eigen grondgebied, maar recente geopolitieke spanningen – zie het oorlogsconflict Rusland vs Oekraïne – maken duidelijk dat we niet zonder een goed uitgeruste defensie kunnen. Technologie speelt daar een cruciale rol in.

De technische evoluties waarmee we in de industrie geconfronteerd worden, vinden we ook terug in defensieve applicaties. Sterker nog, in vele gevallen zijn defensie uitdagingen net de drijvende kracht achter innovaties die later hun weg vinden naar het brede publiek. Denk maar aan toepassingen als radar, GPS - satellietnavigatie, straalmotoren en digitale fotografie, stuk voor stuk antwoorden op nieuwe strategische uitdagingen in hun tijd.

De lijst is bovendien nog veel langer dan deze vier duidelijke voorbeelden. We hadden er nog mobiele telefonie kunnen bijzetten, of de ontwikkeling van het internet, of de technologie achter ballistische wapens die leidde tot de exploratie van de ruimte. Het aantal toepassingen is eindeloos. Klik op de cover van het onderstaande nummer 227 van Automation Magazine en lees alles over 'Defensie en Automatisering.'

AM227 25NL

 

Inschrijven nieuwsbrief

Streep NL
Streep NL
Streep NL

Content Partners

logoIMmetrand

INDUMOTION

InduMotion vzw is de Belgische vereniging van fabrikanten, invoerders en verdelers van diensten en materiaal voor …

Lees meer ...

 

 

 

Partners

ledensept2022